Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
Daudzas uzacis gan izbrīnā, gan nosodījumā saraucis nīderlandiešu arhitektu biroja MVRDV projekts jauniem debesskrāpjiem Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā — to siluets atgādina sprādzienus Ņujorkas Dvīņu torņos, kad tajos ietriecās teroristu nolaupītās lidmašīnas. Korejiešu uzņēmums, kas izvēlējās šo projektu, taisnojas, ka līdzību saskatīšana ir tikai labas iztēles rezultāts.

Nedēļas notikumi pasaulē

ES galotņu sanāksmē Briselē pagājušo piektdien nav izdevies panākt visu 27 dalībvalstu vienošanos par ES līguma izmaiņām, tāpēc nolemts slēgt starpvaldību līgumu par budžeta disciplīnu starp 23 valstīm. Ārpus vienošanās par stingrāku fiskālo disciplīnu nolēmušas palikt Lielbritānija un Ungārija, savukārt Zviedrijas un Čehijas valdības vēl konsultēsies ar parlamentiem. 23 valstis ir panākušas vienošanos ieviest stingrāku budžeta disciplīnu, lai nepieļautu jaunu parādu krīžu atkārtošanos. Stingrākie budžeta noteikumi būs jāiekļauj vienošanās dalībvalstu konstitūcijās, bet pret tām valstīm, kuru budžeta deficīts pārsniedz 3% no IKP, tiks piemērotas automātiskas sankcijas.

Protesta akcija Par godīgām vēlēšanām Maskavā sestdien bija pulcējusi vairāk nekā 80 000 cilvēku. Kā vērtē Krievijas mediji, tā bijusi lielākā mūsdienu Krievijas vēsturē. Protestētāji pieprasīja anulēt 4. novembrī notikušo Valsts domes vēlēšanu rezultātus, atlaist Krievijas vēlēšanu komisijas vadību un rīkot jaunas vēlēšanas. Vēlēšanās oficiāli uzvarēja valdošā partija Vienotā Krievija, taču vietējie un starptautiskie novērotāji ziņoja par plašiem vēlēšanu norises pārkāpumiem. 

Miljardieris Mihails Prohorovs pirmdien paziņoja par plāniem kandidēt martā gaidāmajās Krievijas prezidenta vēlēšanās. Žurnāla Forbes bagātnieku sarakstā   Prohorovs  ar 18 miljardu ASV dolāru lielu bagātību ir atzīts par trešo turīgāko cilvēku Krievijā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu