Blīvā (kg/m3) telpa • IR.lv

Blīvā (kg/m3) telpa

4
Izstādes iekārtojuma autori par vienu no izstādes telpas galvenajiem akcentiem izvēlējās Ilmāra Blumberga scenogrāfijas tēlus no LNO iestudējuma Burvju flauta. Uzrakstus Daba, Saprāts, Viedība uz «cilvēktempļu» krūtīm ieskrāpēja pats Blumbergs.

Izstādītie Gunta Belēviča kolekcijas darbi, cerams, palīdzēs nenomirt no dzīves realitātes 

Izstādi Blīvā telpa veidojis internacionāls autoru kolektīvs – Laura Belēviča (Latvija), Ārons Robins (ASV), Fens Guočuaņs (Ķīna). Ekspozīcijas saturu veido iespaidīga mūsdienu kolekcija. Tajā apskatāmi 75 Latvijas mākslinieku darbi, kas tapuši pēdējo 50 gadu laikā. Gleznas, skulptūras, instalācijas, gaismas plakāti, ceļazīmes, lielformāta grafikas darbi un sabiedrības prātu pavedinātājs no pavisam nesenas vēstures – Katrīnas Neiburgas plakāta «koka puisītis». Kā raksta autori, izstādes mērķis ir piepildīt izstāžu zāli Arsenāls ar mākslu tā, lai mēs to redzētu un izjustu kā piedzīvojumu. 

Es izstādē izjutu trīs varenus piedzīvojumus. 

Pirmais piedzīvojums ir ilustratīvs, skatāms Ievas Epneres 70 mākslinieku portretos. Katrs portrets ir mēģinājums parādīt ekspozīcijas autora rakstura iezīmi. Var just, ka portreti ir tapuši ciešā sadarbībā ar māksliniekiem. Portreti ir iemontēti statņos, kuru pamatnes veido ugunskrusta rakstu, kas simbolizē un piesaista laimi un enerģiju. Izstādes garīgais tēvs un saimnieks Guntis Belēvičs aizrautīgi stāsta, ka izstādes atklāšanā piedalījušies gandrīz visi darbu autori! 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu