Snorry • IR.lv

Snorry

1
Nellija Ločmele

Nav tā, ka lietuviešu Snoras bankas un mūsu Krājbankas krahs tikai sagandējis dzīvi simtiem tūkstošiem cilvēku – tas ir atraisījis arī spēju pasmieties par sevi, pat nelaimē nonākot

Internetā esmu manījusi vairākas parodijas par Krājbankas reklāmās solītajiem «visaugstākajiem sirdsmiera procentiem», kas ir tiešām asprātīgas, un galvenais – skaidrāk nekā pirms tam liek apjēgt šo reklāmu manipulatīvo spēku. It kā noņem zvīņas no acīm.

Mans favorīts pēckrīzes radošuma parādē ir lakoniskais leišu «snorry» – tā dienvidu kaimiņi pagājušajā nedēļā ir pārtaisījuši angļu atvainošanās un nožēlas izsaukumu «sorry».

Banku krahā, protams, nav nekā smieklīga. It sevišķi tādā, ko izraisījusi dažu cilvēku alkatīga pārgalvība un nelietība. Kā pusdienu intervijā mums atzīst banku uzraugs, tagad Krājbankas pārvaldītājs Jānis Brazovskis, šī sirmā banka būtu turpinājusi darbu, ja 100 miljoni no tās nebūtu slēpti ieķīlāti, pārkāpjot procedūras un apejot kontroli. Visas kraha sekas vēl pat neaptveram, taču skaidri iezīmējas nākamais lielais «upuris» – lidsabiedrība airBaltic, kuras mazākuma akcionāru, visticamāk, vajadzēs nacionalizēt un valstij būs jāatrod papildu miljoni jau tā nospriegotajā budžetā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu