Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Seši brīvprātīgie — krievs Aleksejs Sitevs (no kreisās), francūzis Romāns Šārlzs, krievs Suhrovs Kamolovs, krievs Aleksandrs Smoļevskijs, itālis Djego Urbina un ķīnietis Vangs Jū — smaidīgi izgāja no īpašas laboratorijas Maskavā, kur tika imitēts iespējamais lidojums uz Marsu. Vīrieši slēgtās, nelielās telpās un bez tiešas saskares ar ārpasauli pavadīja 520 dienas. Krievs Sitevs atzinās, ka visvairāk par visu tagad vēlas nokļūt pie siltas jūras un pagulēt siltās smiltīs.

Nedēļas notikumi pasaulē

Grieķijas politiķu sarunās svētdienas vakarā tika panākta vienošanās par nacionālās vienotības valdības izveidošanu, pēc kuras Georgs Papandreu atkāpsies no Grieķijas premjera amata. Valdošā sociālistiskā partija PASOK un labējā opozīcijas partija Jaunā demokrātija ir vienojušās par ārkārtas vēlēšanu rīkošanu 19.februārī. Premjers pagājušo pirmdien aicināja sarīkot referendumu par ES samitā pieņemto vienošanos par Grieķijas finansiālo glābšanu, taču pēc tam no šīs ieceres atteicās.

Francijas valdība pirmdien paziņoja par jaunu septiņu miljardu eiro vērtu taupības plānu, samazinot tēriņus un ceļot nodokļus, lai pēc pieciem gadiem panāktu sabalansētu valsts budžetu. 

Nikaragvā svētdien notikušajās prezidenta vēlēšanās uzvarējis pašreizējais valsts vadītājs Daniels Ortega. 65 gadus vecais kreisās Sandinistu nacionālās atbrīvošanās frontes līderis Ortega ieguvis 66% balsu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu