Krievija pieņēmusi piedāvāto vienošanos ar Gruziju par dalību PTO • IR.lv

Krievija pieņēmusi piedāvāto vienošanos ar Gruziju par dalību PTO

30
Vīrietis ar Gruzijas karogu. Foto: Evija Trifanova, LETA

Tbilisi pieprasa, lai tiktu nodrošināta starptautiskā uzraudzība pār pārrobežu tirdzniecību separātiskajos reģionos

Krievija ir pieņēmusi ar Šveices starpniecību piedāvāto vienošanos ar Gruziju, kura paver Maskavai iespēju beidzot iestāties Pasaules Tirdzniecības organizācijā (PTO), ceturtdienas rītā paziņoja gruzīnu amatpersonas.

“Krievi ir piekrituši Šveices priekšlikumam. Mums nav sīkāku ziņu par viņu lēmumu, taču šķiet, ka vienošanās ir panākta,” aģentūrai AFP sacīja Gruzijas ārlietu ministra vietnieks Sergi Kapanadze.

Gruzija, kas līdz šim draudēja izmantot savas veto tiesības, lai bloķētu Krievijas uzņemšanu PTO, jau pagājušajā nedēļā piekrita Šveices izteiktajam “galīgajam priekšlikumam”.

Tbilisi pieprasa, lai tiktu nodrošināta starptautiskā uzraudzība pār pārrobežu tirdzniecību, kas tiek veikta tās separātiskajos reģionos – Dienvidosetijā un Abhāzijā, kuras Maskava atzinu par neatkarīgām valstīm, raksta LETA.

Kapanadze piebilda, ka Gruzijas delegācija ceturtdien dosies uz Šveici, lai turpinātu sarunas ar Krievijas pārstāvjiem un šveiciešu vidutājiem.

“Domāju, ka vienošanās tiks parakstīta tuvāko dienu laikā,” izteicās ministra vietnieks.

 

Komentāri (30)

raimonds_bossltd 03.11.2011. 12.41

Latvijai viennozīmīgi šai lietā bija kas sakāms. Nevar fašistisko izdzimteņu krievija būt PTO dalībvalsts un vienlaicīgi mākslīgi uzturēt milzīgas rindas uz robežas mūsu pusē.
Starp citu, mūsu valsts ienaidnieki, lai viņi visi mokās nosprāgst un viņu dzimtas iznīkst, solīja, ka pēc robežlīguma parakstīšanas rindu vairs nebūšot. Būtu taisnīgi, ja tagad tiem izdzimteņiem piespiestu apēst visus šoferu ceļmalā atstātos sūdus

0
0
Atbildēt

0

mary75 03.11.2011. 08.23

Ķrievija it kā piekritusi, kaut arī neko konkrētu nav pateikusi.
Toties Abhāzija kategoriski pret.
Tā gan ir neatzīta valsts un nav PTO dalībvalsts, bet, Krievija vai nu var to izmantot kā savu trumpi, vai nu izdarīt uz Abhāziju spiedienu.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu