Izmeklētājs kopš 6.klases • IR.lv

Izmeklētājs kopš 6.klases

5
Jaroslava Streļčenoka paraksts esot uz gandrīz visiem lēmumiem par valsts amatpersonu, arī Saeimas deputātu sodīšanu par nonākšanu interešu konfliktā.

KNAB priekšnieka konkursa uzvarētāju Jaroslavu Streļčenoku slavē gan kolēģi, gan eksperti. Ēnu pār viņu met tikai ģimenes drāma – brāļa izdarīts noziegums, ar kuru pats Streļčenoks nav saistīts 

Streļčenoks ir viena no retajām valsts amatpersonām, par kuru no visām pusēm dzirdami tikai komplimenti, bet vienīgais pārmetums – jaunība – ir labojams, tieši svētdien viņam aprit 32 gadi. «Ir visi priekšnosacījumi, lai viņš kļūtu par labu KNAB vadītāju: izglītība, profesionalitāte, izpratne par korupcijas apkarošanu un novēršanu un arī vēlme pret korupciju cīnīties,» lakoniski konkursa komisijas lēmumu komentē tagadējā KNAB vadītāja pienākumu veicēja Juta Strīķe, kas pati uz priekšnieka amatu nepretendēja. 

«Emocijas viņam neskrien pa priekšu, un tas arī ir svarīgi,» saka sabiedrības par atklātību Delna padomes priekšsēde Inese Voika. Viņa kā novērotāja piedalījās konkursa kārtā, kurā kandidāti tika intervēti. Streļčenoks esot bijis labākais: «Viņam ir ļoti skaidra izpratne par KNAB veicamajiem uzdevumiem, spēja izkāpt no savām kurpēm, paskatīties plašāk.» 

Pats pārsteigts
Pirmdienas pievakarē, pēc konkursa komisijas lēmuma paziņošanas īsā sarunā tiekoties KNAB telpās, Streļčenoks ir savaldīgs un atsaucīgs. Emocijas viņu tiešām nevada, lai gan šoreiz tās varētu pat saprast – viņš ne vien kļuvis par galveno varoni ziņās, bet sestdien sagaidījis otrā dēla piedzimšanu. Izvērstākām intervijām gatavs nākamnedēļ, jo tagad dažas dienas veltīs ģimenei. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu