Pēc sprādziena Ādažu poligonā atstādina 2 virsniekus • IR.lv

Pēc sprādziena Ādažu poligonā atstādina 2 virsniekus

28

Dienesta izmeklēšanās atklāti jauni fakti par zemessargu ievainošanu mācību laikā

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube uz dienesta izmeklēšanas laiku ir atstādinājis no amata Zemessardzes 17.pretgaisa aizsardzības bataljona komandieri un pretgaisa aizsardzības baterijas komandieri, vēsta aģentūra LETA. 17.Pretgaisa aizsardzības bataljonu no 2010.gada 20.maija vada pulkvežleitnants Valērijs Kovgers.

 

Abi virsnieki atstādināti no amata, jo notiekošajā dienesta izmeklēšanā, kas sākta saistībā ar sprādzienu Ādažu poligonā, ir atklājušies jauni fakti un patlaban notiek to nostiprināšana ar liecībām un ekspertu atzinumiem.

 

Jau ziņots, ka 23.oktobrī Ādažu poligonā sprādzienā ievainojumus guva deviņi zemessargi, kuri tika nogādāti Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā. Viens no ievainotajiem vēlāk miris. Militārā policija ir sākusi kriminālprocesu.

 

Atstādinātie virsnieki ir iesaistīti citu dienesta pienākumu izpildē, bet viņu vietā iecelti amata pagaidu izpildītāji, informēja Aizsardzības ministrijā (AM). AM ir pārņēmusi dienesta izmeklēšanu no NBS un sola nekavējoties informēt sabiedrību par atklātajiem faktiem un notikumu norisi, tiklīdz tie būs apstiprināti ar liecībām un ekspertu atzinumiem.

 

Pēc sākotnējās informācijas, negadījums noticis pēc Zemessardzes 17.pretgaisa aizsardzības bataljona kaujas šaušanas nodarbību beigām ap plkst.13.20. Graube iepriekš Latvijas Televīzijai atzina, ka sprādzienā, iespējams, vainojams kāds no zemessargiem, kas poligonā atradis nesprāgušu lādiņu un to ievietojis savā mugursomā, taču lādiņš detonējis. Līdz ar to sprādziena cēlonis, visticamāk, ir nelikumīgas darbības, kas apdraudējušas apkārt esošo cilvēku veselību un dzīvību.

 

Komentāri (28)

Arturs 04.08.2014. 02.35

ja nezini tad nedirss,izej poligona un tad redzeesim kaadu dziesmu iedziedaasi-miizala

0
0
Atbildēt

0

ivetao2007 30.10.2011. 22.49

Es varu diezgan droši saderēt, ka tas zemesargs to verķi pievāca, lai pārdotu lūžņu uzpirkšanas punktā kā metalu, lai iznāktu šnabītim. Tik prozaiska ir patiesība. Tapat kā tas, ka kuģis ESTONIA nogrima jo lielākā daļa komandas bija piedzērušies un nepamanīja briesmas. Tikai neviens neiedrošinājās tik prastā lietā atzīties. Tāpat ka lidmažina ar hokejistiemk nogāzās, jo netika ievērots instrukcija par obligāto procedūru pirms pacelšanā un nosēšanās. Tas bija uzreiz redzam pirmajā viedeoierakstā. Ne, bet vajadzēja desmit komisijas… Tagad būs tāpat.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu