Iekšlietu ministra pirmais darbs – noturēt sistēmā kapacitāti • IR.lv

Iekšlietu ministra pirmais darbs – noturēt sistēmā kapacitāti

9

Kozlovskis: policistu algas būs prioritāte, ja profesionāļi aizies – demisionēšu

Iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (ZRP) pirmais darbs šajā amatā būs kapacitātes noturēšana iekšlietu sistēmā. “Ja sāksies atkal masveida aiziešana no darba, mēs jau sākam spēlēties ar nacionālo drošību,” intervijā Latvijas Radio piektdienas rītā sacīja jaunais iekšlietu ministrs.

 

Viņš paslavēja Valsts policijas priekšnieka Inta Ķuža veikumu, jo policijā ieviestās piemaksas par labiem darba rādītājiem ir apturējušas personāla aizplūšanu. Pirms Ķuzis bija nominēts policijas priekšnieka amatam, mēnesī no darba policijā aizgāja apmēram 100 cilvēku, pašlaik no dienesta atvaļinās vidēji līdz desmit cilvēkiem, teica ministrs.

 

Ministra ieskatā, galvenās nozares vajadzības ir finansiāla rakstura. Policistu algas būs prioritāšu augšgalā, solīja ministrs. Iekšlietu sistēma ir cietusi daudz samazinājumu, ir atbrīvoti no darba aptuveni 5000 darbinieku, taču funkcijas nav mazinājušās, pamatoja ministrs.

 

Savukārt LNT rīta raidījumā “900 sekundes” ministrs atzina – ja atkal sāksies masveida profesionāļu aiziešana un tos nevarēs noturēt, viņš būs spiests atkāpties no amata.

 

Otrs būtisks uzdevums iekšlietu nozarē ir efektīvas izglītības sistēmas izveide, jo patlaban tā ir sadrumstalota, darbiniekiem ir zema kvalifikācija. Lai kriminālpolicijā būtu kvalificēti darbinieki, tie ir jāizglīto.

 

Jādomā arī par ugunsdzēsēju materiālās bāzes atjaunošanu, tomēr tas ir ilgtermiņa attīstības jautājums, kuram varētu piesaistīt Eiropas fondu naudu, jo valsts finansējums ēku būvniecībai nebūs, atzina ministrs. Viņš pauda cerību, ka šis būs pēdējais gads, kad tiks veikta konsolidācija.

 

Kozlovskis pastāstīja, ka viens no darbiem būs trīs mēnešu laikā sagatavot priekšlikumus par Valsts un pašvaldības policijas turpmāko darbību, lai nedublētos to funkcijas. Patlaban nav vienādas prasības Valsts policijā un pašvaldības policijā strādājošajiem, piemēram, Valsts policijā strādājošajiem ir nepieciešama vismaz deviņu mēnešu arodizglītība, kamēr numicipālajā policijā strādājošajiem šādas prasības nav.

 

Kozlovskis informēja, ka ir diezgan labi pazīstams ar iekšlietu sistēmu, ir strādājis valsts drošības iestādēs, bijis Aizsardzības ministrijā padomnieks, viņam bijusi iespēja gatavot Rīgas NATO samitu. Kozlovska līdzšinējā darbībā nav saistīta ar politiku, viņš iepriekš nav bijis saistīts ne ar vienu partiju.

 

Komentāri (9)

ilmisimo 28.10.2011. 10.40

Iekšlietu ministra pirmais darbs – noturēt sistēmā kapacitāti
_____________________________…pretestību, spriegumu, līdzstrāvu, maiņstrāvu un nomainīt ampērmetrus.

+4
-1
Atbildēt

0

ievuliitis 28.10.2011. 10.57

Kas notiks tālāk ar piketētāju-Zatlera kauninātāju lietu?

+3
-1
Atbildēt

3

    kkristaps > ievuliitis 28.10.2011. 15.44

    Te tā rezistence būs lielāka par to kapacitāti.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > ievuliitis 28.10.2011. 11.54

    Kas notiks tālāk ar piketētāju-Zatlera kauninātāju lietu?
    ________________________-
    Laikam jau tā kapacitāte vēl nevelk…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 28.10.2011. 13.05

    Nevelk uz ko? Izbeigt vai nodot tiesai?
    Es rakstu tāpēc, ka nevajadzētu to aizmirst. Gribētu lai kāds žurnālists noskaidro.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Una Grinberga 28.10.2011. 10.52

Pašvaldības policijā ir tādas rezerves!!! Piem. desmit cilvēki apkalpo vidēji 3 izsaukumus dienā. Vai to var nosaukt par efektīvu sistēmu?

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu