Pauls novembrī varētu sākt strādāt Latvijas Radio • IR.lv

Pauls novembrī varētu sākt strādāt Latvijas Radio

10
Raimonds Pauls pie jaunā koncertflīģeļa izskatās aizsapņojies. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Algu komponistam maksāšot no ieņēmumiem par studijas izmantošanu 

Lai veicinātu jaunu projektu piesaisti, īstenojot pēc iespējas lielāku studijas noslodzi, novembra sākumā varētu tikt noslēgts darba līgums ar komponistu Raimondu Paulu, biznesa portālam “Nozare.lv” pastāstīja radio pārstāve Ilze Zvaigzne. Patlaban vēl notiek abu pušu savstarpējās sarunas, lai vienotos par precīziem darba līguma nosacījumiem.

Galvenie Paula pienākumi būs saistīti ar jaunu fondu ierakstu veidošanu, jaunu projektu piesaisti ierakstu studijai, īstenojot pēc iespējas lielāku atdevi no jauniegūtā koncertflīģeļa, kā arī konsultāciju sniegšana dažādos ar mūziku saistītos jautājumos.

Zvaigzne norāda, ka šai amata vietai nepieciešamais atalgojums tiks gūts no Latvijas Radio ieņēmumiem, kas tiks saņemti par studijas izmantošanu. “Uzskatām, ka līdz ar jaunā flīģeļa iegūšanu būs arī lielāks pieprasījums studijas izmantošanai,” piebilst radio pārstāve.

Taču konkrētu komponista atalgojumu Zvaigzne vēl nevarēja nosaukt, jo “līgums vēl ir procesā, tāpēc šis jautājums arī vēl nav īsti skaidrs”, bet tas noteikti nebūšot “nekas milzīgs un astronomisks”.

Kā ziņots, oktobra sākumā Latvijas Radio skaņu ierakstu studijā Pjotra Avena dzīvesbiedre Jeļena pasniedza Paulam sertifikātu, kas apliecina, ka “Steinway&Sons” koncertflīģelis izgatavots speciāli viņam. Pauls saņemto sertifikātu nodeva Latvijas Radio ģenerāldirektoram Dzintrim Kolātam, kurš turpmāk rūpēsies par vērtīgā koncertflīģeļa saglabāšanu un izmantošanu.

Pauls teica, ka dāvanas saņemt ir patīkami un savā dzīvē viņš neesot saņēmis daudz dāvanu. Viņam gan mājās jau esot pašam savs “Steinway&Sons” koncertflīģelis, tiesa, mazāks, tādēļ dāvanā saņemto mūzikas instrumentu viņš nolēmis nodot Latvijas Radio skaņu ierakstu studijai, kurā “iegāja 50.gadu vidū un nav praktiski no tās izgājis”.

Kolāts arī paziņoja, ka tuvākajā laikā Latvijas Radio attiecības ar maestro Paulu “atkal kļūs formālākas”. Tagad Pauls gandrīz katru dienu ierodas tās skaņu studijā pēc paša iniciatīvas, turpmāk viņam nākšoties rakstīt paskaidrojumus, ja kādu dienu neieradīsies.

Ar Pjotra Avena fonda “Paaudze” (“Generation”) atbalstu Latvijas mūziķu rīcībā būs viens no labākajiem koncertflīģeļiem, kas veidots leģendārajā flīģeļu ražotnē “Steinway&Sons”. Tā vērtība ir 120 000 eiro (84 336 lati).

Papildu 3,8 miljoniem latu budžeta bāzei Latvijas Radio nākamgad būs nepieciešams finansējums teju 346 000 latu apmērā darbinieku algām.

 

Komentāri (10)

Sanšains 13.10.2011. 20.44

Pjotra Avena dzīvesbiedre Jeļena pasniedza Paulam sertifikātu, kas apliecina, ka “Steinway&Sons” koncertflīģelis izgatavots speciāli viņam. Pauls saņemto sertifikātu nodeva Latvijas Radio ģenerāldirektoram Dzintrim Kolātam, kurš turpmāk rūpēsies par vērtīgā koncertflīģeļa saglabāšanu un izmantošanu.
===========================================
Krievu inspirētais vai vismaz krievu “soft power” ļoti noderīgais “Novaja volna” ar Paula pūliņiem ir “palaists” un jau nostiprinājies.

Tagad kārta Latvijas Radio korumpēšanai ar atkarību no krieviem? Derdzas man šis neremdināmi alkatīgais, iekrievotais ziņģu cepējs.

+9
-3
Atbildēt

0

ievuliitis 13.10.2011. 19.57

Kad iedomājos par tiem zemē nomestiem gadiem, kad Pauls kvernēja saeima, makšķerējot labticīgo Latvijas pilsoņu balsis savām partijām, paliek ļoti skumji.
Sen jau vajadzēja – gan pašam veidot ierakstus, gan meklēt un strādāt ar jauniem, talantīgiem, veidot projektus. Ek, prātiņ, nāc mājās! Laikam jau labi, ka beidzot atnāca?

+6
-3
Atbildēt

1

    Ligiña Doniña > ievuliitis 13.10.2011. 23.29

    Kad iedomājos par tiem zemē nomestiem gadiem, kad Imants Kalniņš kvernēja saeimā,…paliek vēl skumjāk.
    Kad iedomājos par tiem zemē nomestiem gadiem ko pavadīs saimā traumatologs-ortopēds Zatlers paliek vēl daudz, daudz skumjāk. :)
    Tā ir kāda vīrusveida liga, vai tml, kas liek no profesijas, kas tev piemērota kļūt par dārzeni ar mandātu.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

janazakovica 13.10.2011. 22.05

cekai un oligarhiem kalpojosiem jastraadaa lidz 90 gadiem tapat ka klockinam un citiem..ja jau paulu piesaista tad jau kaut koprivatizees..tapat ka vernisazas atputas centru privatizeja parex purni caur iekilasanu parex..un ar paula vardu un uzvardu kaa izkartni.ka artmane ta pauls ir padomju sistemas slager subkulturas raditie maksligie varonu teeli..

+3
-2
Atbildēt

1

    Janka, Janic > janazakovica 14.10.2011. 03.32

    psrs politbirojaa ar pieņeema tikai no 75 , taa bija goda vieta kuraa kompartijas funkcionaari pavadiija laiku kaa pansionaataa uz valsts kakla liidz miršanai , taa tradiicija veidojas ar pie mums , te nesen viens raakstiija ka mums nekas nemainiisies kameer nebuus aizgaajuši aizsaulee visi no komoonisma ceelaaju paaudzes , šii tendence arii tiek paarmantota paaudzees , taatad veel peec gadiem 50 …man nav nekas pret komponistu , bet vai tad nevar soliidu vecumu sasniedzot , mieriigi tureeties pie maajaa , kaa nekaa nav nekaads truukumcieteejs , ja nagi dikti niez nu taisi privaatstudiju un to daavinaato fliiģeli ar var nolikt maajaas , aldziņa jau buus smiekliiga saliidzinot ar blakus ienaakumiem , nez kaadeeļ labi straadaajošos iereedņus ar likumu atlaiž no darba sasniedzot 62 gadu vecumu , bet ir kasta uz kuru likumi neattiecas , taa ir veco caurkritušo deputaatu probleema , kuri tieik celti politbiroja siltaas vietaas.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu