Ilze Āzere, Draugiem.lv mamma • IR.lv

Ilze Āzere, Draugiem.lv mamma

4
Trešo gadu Ilze Āzere rūpējas, lai Draugiem.lv darbinieki būtu paēduši, neslimotu un darbā justos labi.
Ieva Alberte

Vajadzēja kādu, kurš darba vietā rada mājīgumu. Uzklāj kopgaldu, apčubina. Vienvārdsakot – rūpējas

Radās amats: mamma. Ilze nav pirmā, bijušas priekšgājējas. Amatā Ilze ir trešo gadu, iepriekš darbojās ģimenes biznesā. Lai arī darba līgumā ar Draugiem.lv rakstīts «saimniecības pārzine», viņu aicināja kā mammu. «Tā arī jūtos,» Ilze stāsta, ka vecuma starpība ar dažiem darbiniekiem ir gluži kā ar viņas 18 gadus veco dēlu. «Pirmais gads gan nebija viegls: kamēr visus atceras, aprod ar raksturiem. Tagad pēc soļiem atšķiru, kurš nāk.» 

Ideja par mammu pieder Draugiem.lv līdzīpašniekam Agrim Tamanim. Gribējās, lai birojs ir kārtībā, lai ir skaisti. «Ar mani ir līdzīgi. Patīk rūpēties, mīlēt, lutināt. Arī mājās esmu saimnieciska būtne.» Sākotnēji īpašnieks rosināja, ka Ilze varētu vākt arī kafijas krūzes, tomēr šo ideju atmeta. «Kā tas būtu, ja cilvēks strādā, bet es prasu: vai to vēl dzersi, vai arī nest prom? Traucē taču.» Darbinieki paši pajautā, ko vajag: kādu tableti pret galvassāpēm, uzmundrinošu dzērienu: ziemā Ilze taisa ingvera tēju, vasarā – ledustēju, citronūdeni. Draugiem.lv mamma rūpējas arī par ēdienu, un katru nedēļu pusdienas piegādā cita firma. Šogad gavēņa laikā darbinieki mēģinājuši atteikties no gaļas. Dzēruši svaigi spiestas sulas, izgājuši homeopātisku attīrīšanās kursu. Īpašniekam izdevies izturēt 40 dienu bez gaļas, Ilzei – desmit. 

Draugiem.lv darbiniekiem, šķiet, neapmaksā tikai saldumus un naktskluba apmeklējumu. Pārējais viss ir par brīvu: pusdienas, kafija, svaigā sula, mazie burkāniņi, sporta zāle, masieris, baseins, automašīnas var lietot arī brīvdienās, Segway braucamie, saliedēšanās pasākumi, nometnes bērniem, konferenču telpa ar tropu augu sienu, kas dod papildu skābekli. Vai darbinieki uz bezmaksas sporta klubu iet paši, vai jādzen? «Kā kurš. Dzīt nevajag, tas nedarbojas. Jēga ir tam, kam esi gatavs un motivēts. Dažs gan tā pieradis pie bonusiem, ka nespēj novērtēt.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu