Budžeta darba grupa darbu beidz bez rezultāta • IR.lv

Budžeta darba grupa darbu beidz bez rezultāta

26
Foto: Kaspars Krafts, F64
Indra Sprance

ZZS nostājas dēļ neizdodas vienoties par konsolidācijas pasākumiem

Finanšu ministra Andra Vilka (PS, "Vienotība") vadītā darba grupa, kuras uzdevums bija rast iespējas budžetu konsolidēt vēl par 50 miljoniem latu, darbu beigusi ne ar ko, jo Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) atteikusies dot savu piekrišanu Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajiem priekšlikumiem, žurnālistiem pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes atzina Vilks.

Kā norādīja Vilks, FM nākusi klajā ar priekšlikumiem par jomām, kurā Latvijā vajadzētu īstenot reformas. Tās skar gan e-pārvaldes ieviešanu valsts pārvaldē un medicīnā, gan stingrākus ēnu ekonomikas apkarošanas pasākumus, gan lielākus nodokļus azarstpēlēm un pasākumus to veiksmīgākai iekasēšanai, gan reformas augstākās izglītības sistēmā. Tās paredzētu likvidēt studiju programmu dublēšanos, rast risinājumus par valsts naudu studējošo piesaistei Latvijai.

Tāpat FM rosināja diskutēt par izmaiņām labklājības jomā – par slimības pabalstu apmēru un bezdarbnieku pabalstu ilgumu. Kā atzina ministrs, perspektīvā būtu jāvirzās arī uz piemaksu pie pensijām pārcelšanu no sociālā budžeta uz valsts pamatbudžetu.

Darba grupa nekādus lēmumus nav pieņēmusi, jo ZZS pārstāvjiem darba grupā neesot bijis politiskais mandāts pieņemt kādus lēmumus, skaidroja Vilks. Ir.lv rīcībā esošā informācija liecina, ka uz pēdējo darba grupas sanāksmi, kas notika piektdien, ZZS pārstāvji vispār neieradās.

Savukārt ZZS frakcijas vadītājs augusts Brigmanis pirmdien pēc ZZS valdes sēdes žurnālistiem norādījis, ka Vilka vadītajai darba grupai ir jāsagatavo priekšlikumi koalīcijai, nevis jāpieņem kādi lēmumi.Brigmanis norādīja, ka darba grupas radošā darbība līdz šim izpaudusies kā priekšlikumi par pensiju un pabalstu "griešanu", bet tā vietā vajadzētu "iespringt" un meklēt vietas, kur "nauda stāv un to var paņemt", vēsta aģentūra LETA.

ZZS frakcijas vadītājs piebilda, ka šī darba grupa neesot tā, kurai jāpieņem lēmumi, tai tikai jāsagatavo priekšlikumi, kurus pēc tam var apspriest valdībā un koalīcijā, pieņemot politisku lēmumu. Tāpēc ZZS deleģētajiem pārstāvjiem darba grupā neesot tiesību pieņemt lēmumus, to varot tikai ZZS valde.

Ir.lv rīcībā esošā informācija liecina, ka, iespējams, jau šonedēļ "Vienotības" un ZZS pārstāvji organizēs atkārtotu tikšanos par šo jautājumu, meklējot iespējas tomēr rast iespēju budžeta papildu konsolidācijai vēl par 50 miljoniem latu.

 

Komentāri (26)

Una Grinberga 31.01.2011. 18.14

Kompartija “Zaļie zemnieki Puzes hercogam” nezina, kas ir demokrātija un tādēļ vasaļi lēmumus nepieņem, bet pienes priekšlikumus Puzes hercogam, kurš izvēlās tikai tos, kas spodrina viņa tēlu vai dod labumu viņa zelta pilīm Lihtenšteinā un citās trejdeviņās ofšoru zemēs.

+8
-3
Atbildēt

0

lebronj2356 31.01.2011. 18.28

Ieviesiet tak vienreiz banku nodokli, palieliniet nodokļus azartspēlēm, kapitāla pieauguma nodokli pielieciet, arī piemaksas pie lielajām pensijām derētu noņemt, ņemot vērā, ka lielākai daļai pensijas ir līdz 160 – 200 ls. ZZS taisa teātri, bet daži no ”kosnolidācijas pasākumiem” ir tiešām nožēlojami – ņemšana no nabagā vairākuma, ņemot vērā arvien spēkā pieņemošos inflāciju vairs nav iespējami !

P.S. Pāris aģentūras un padomes ar nekaitētu likvidēt !

+6
-2
Atbildēt

0

janazakovica 31.01.2011. 18.19

drausmigi lets nozelojams zalzemnieku populistisks teatris -lai tauta redz ka mes esam labi.tas ir sis polit tehnologiskais teatris kaa vispar zalie un zemnieki kuri nav istenibaa ne vieni ne otri nepelniti ieguva savas 22 vietas saemaa.tupi paklausigi lembergam korumpeti intriganti.noveicas lebim vnk sinis velesanas..vajadzeja pirms velesanam iebast vinu kurmi..butu labakaa prieksvelesanu reklama.

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu