Šoziem atbalstīs jau 37 zupas virtuves • IR.lv

Šoziem atbalstīs jau 37 zupas virtuves

25
Labdarības portāla "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta (no kreisās) un mecenāti Boriss un Ināra Teterevi paraksta līgumu ar "Ziedot" par finansējuma piešķiršanu 37 zupas virtuvju darbības atbalstam visā Latvijā. Foto: Lita Krone, LETA
Laura Hila

Maltīte vienam cilvēkam zupas virtuvē izmaksā vidēji 52 santīmus

Otro gadu Borisa un Ināras Teterevu fonds sniegs atbalstu zupas virtuvju darbībai Latvijā, šogad fonds atbalstīs jau 37 zupas virtuves atšķirībā no 2010. gada ziemas, kad atbalsts tika sniegts 15 zupas virtuvēm Latvijā.

Trešdien Teterovi parakstīja līgumu ar portāla „Ziedot.lv” vadītāju Rūtu Dimantu par līdzekļu piešķiršanu labdarības iniciatīvai „Kopgalds 2011/12″, kas sniedz palīdzību trūkumā nonākušajiem. Ināra Teterova teica, ka „jādalās ar tiem, kam nav, un, ja varam palīdzēt, tad tas ir prieks”.

Labdarības iniciatīvai „Kopgalds 2011/12″ fonda sniegtais atbalsts sasniedz 72 280 latu, kas tiks piešķirts zupas virtuvju uzturēšanai un pārtikas paku iegādei. Galvenās mērķa grupas ir trūcīgie, vecie ļaudis, ģimenes ar bērniem, bezdarbnieki, bezpajumtnieki u.c. Silta maltīte, kas tiek pasniegta zupas virtuvē, vienam cilvēkam vidēji izmaksā 52 santīmus.

Plānots, ka ar fonda atbalstu šoziem vidēji mēnesī zupas virtuvēs tiks izsniegtas 69 185 porcijas, kas ir 2,6 reizes vairāk nekā pagājušajā ziemā. 

Zupas virtuvēs visā Latvijā kopā strādā 153 brīvprātīgie. Olga Černišova – Stūriška ir zupas virtuves pārstāve no Vecumniekiem, kur katru dienu trūcīgajām ģimenēm ar bērniem tiek pasniegtas 250 porcijas silta ēdiena. „Priecīgas bērnu acis” ir Olgas darba dzinulis, jo darbs zupas virtuvē ir brīvprātīgs.

 

Komentāri (25)

janazakovica 28.09.2011. 17.30

visi kas Latvija kluvusi bagati{piesavinajusies,sashemojusi,nozagusi} uz sabiedriskaa ipasuma rekina..varetu un vajadzetu celt un atjaunot baznicas celt un uzturet bernu namus un zupas virtuves,un dalit citas zelsirdibas davanas..palidzet spejigiem bet nabadzigiem jauniesiem iegut LABU izglitibu.,kaut kas loti klusam notiek katedrales kupols zeltijas jauniesiem ar stipendijam kads palidz..taa ir tikai simtaa dala no ta kam butu janotiek..ko musu oligarhi klusee..vareja atdot dalu no saraustaa mazturigiem un tiesam trucigiem..ka kristietibaa maca..KRISTUS del..

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu