Lipmans no Jaroslavļas pārvedīs mājās Skrastiņa mirstīgās atliekas • IR.lv

Lipmans no Jaroslavļas pārvedīs mājās Skrastiņa mirstīgās atliekas

22
"Lokomotiv" komandas spēlētāji, otrajā rindā vidū Kārlis Skrastiņš. Foto: Lauris Vīksne, F64

“Melnās kastes” informācija – dzinēji bija kārtībā

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans ar lidmašīnas līgumreisu sestdien dosies uz Jaroslavļu, lai pārvestu mājās bojāgājušā valstsvienības kapteiņa Kārļa Skrastiņa mirstīgās atliekas. Pagaidām nav zināms, kad lidmašīna ar Skrastiņa zārku varētu ierasties Latvijā, taču, visticamāk, tas notiks sestdien vai svētdien, aģentūru BNS informēja LHF preses dienestā. 

Skrastiņa bēru un atvadīšanās datums būšot zināms tuvākajās dienās. Lipmans plāno sestdien arī piedalīties Jaroslavļā paredzētajā “Lokomotiv” komandas piemiņas pasākumā. Piemiņas pasākumā piedalīsies Rīgas “Dinamo” hokejists Aleksandrs Ņiživijs, kluba ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs un valdes loceklis Zigmārs Priede.

Ņiživijs hokejista karjeras laikā vairākus gadus spēlēja Jaroslavļas komandā, kad to vēl sauca par “Torpedo”, un ar šo komandu izcīnīja Krievijas čempionāta zelta medaļas, ziņo LETA.

Latvijas kluba uzbrucējam Jaroslavļā dzīvo ģimene, bet vietējā hokeja komandā spēlēja un strādāja draugi un paziņas.

Savukārt Rīgas “Dinamo” vadību sestdien Jaroslavļā pārstāvēs Sējējs un Priede.

Atvadīšanās no hokejistiem sāksies plkst.7.30 pēc Latvijas laika un notiks “Lokomotiv” mājas hallē. Tā kā tiek prognozēts liels cilvēku skaits, kuri vēlēsies atvadīties, konkrēts laiks, kad sāksies piemiņas pasākums, vēl nav noteikts.

No plkst. 14.05 pasākumu varēs redzēt televīzijas kanālā LTV7, ziņo BNS.

Paredzams, ka uz piemiņas pasākumu ieradīsies visu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu pārstāvji, tāpat kā līgas vadošās amatpersonas un Krievijas augstākās amatpersonas, kā arī Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels.

Jau ziņots, ka lidsabiedrības “Jak-servis” lidmašīna “Jak-42” trešdien nogāzās 500 metru no Tunošnas lidostas, paceļoties gaisā no šīs lidostas. Gāja bojā 43 no 45 lidmašīnā esošajiem cilvēkiem, tostarp Latvijas izlases hokejists Kārlis Skrastiņš.

Bojā gāja 36 no 37 “Lokomotiv” komandas pārstāvjiem, bet starp diviem izdzīvojušajiem bija tikai komandas uzbrucējs Aleksandrs Gaļimovs. Dzīvs palika arī lidmašīnas apkalpes loceklis Aleksandrs Sizovs, taču viņi abi smagā stāvoklī atrodas reanimācijā.

Krievijas mediji piektdien vēsta, ka Jaroslavļā avarējušās lidmašīnas “melnās kastes” informācijas analīze liecina – “pirms lidmašīnas pacelšanās stabilizators bija 8,7 grādu “uz kabrēšanu” un lidmašīnas aizslēgi bija pacelšanās stāvoklī – 20 grādu”, vēsta portāls “NEWS.ru”. Tādējādi tiekot noraidītas iepriekš izvirzītās versijas par tehniskiem defektiem, kas saistīti ar dzinēju darbību. Dzinēji strādāja līdz brīdim, kad lidmašīna sadūrās ar šķērsli. Darbs ar “melnās kastes” informācijas apstrādi turpinās.

 

 

Komentāri (22)

Māris Diņģelis 12.09.2011. 18.33

Krusttēv, nu vienreiz IR gana! Esam deldējuši pirkstus, dzēšot rasistiskos komentarus un brīdinot, ka jāievēro diskusiju noteikumi, bet tagad uz laiku slēdzam Jums komentēšanas iespēju.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu