Katastrofas dēļ KHL jaunā sezona sāksies otrdien • IR.lv

Katastrofas dēļ KHL jaunā sezona sāksies otrdien

29
Hokejisti Oļegs Znaroks (no kreisās) un Kārlis Skrastiņš. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

“Lokomotiv” jaunajam galvenajam trenerim būs saraksts ar 40-45 spēlētājiem, un viņš varēs no tiem izveidot komandu 

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) 2011./2012.gada sezonas sākums pārcelts uz otrdienu, 13.septembri, ceturtdien pavēstīja līgas prezidents Aleksandrs Medvedevs, ziņo LETA/RIA-NOVOSTI.

“Sezona, visticamāk, sāksies otrdien, 13.septembrī,” pavēstīja Medvedevs. “Spēles, kuras plānotas 12.septembrī, notiks dienu vēlāk. Savukārt visi mači, kuri bija paredzēti 8., 9., 10. un 11.septembrī, ieskaitot svētdienu, ir atcelti. Šīs cīņas tiks izspēlētas kādā no čempionāta pauzēm.”

Kā ziņots, KHL vadība ceturtdien pieņēma lēmumu pārcelt jaunās sezonas sākumu saistībā ar visas Jaroslavļas “Lokomotiv” komandas traģisko bojāeju.

Trešdien neilgi pēc pacelšanās avarēja “Jak-42” markas lidmašīna, kurā atradās visa “Lokomotiv” komanda, kurā spēlēja arī viens no visu laiku labākajiem latviešu aizsargiem Kārlis Skrastiņš. Lidmašīnā atradās 45 pasažieri, 43 no tiem gāja bojā, tostarp arī Skrastiņš. Savukārt divi izdzīvojušie – Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Gaļimovs un lidmašīnas borta inženieris Aleksandrs Sizovs – šobrīd kritiskā stāvoklī atrodas slimnīcā.

“Lokomotiv” komandai bija jādodas uz Minsku, kur tai ceturtdien bija plānota jaunās sezonas pirmā spēle ar vietējo “Dinamo” komandu.

Pēc pašreizējā kalendāra, Rīgas “Dinamo” komandai nākamais mačs paredzēts 13.septembrī viesos pret Kazaņas “Ak Bars”, kuru pārstāv Latvijas izlases uzbrucējs Lauris Dārziņš.

Jau vēstīts, ka, neskatoties uz traģisko aviokatastrofu, “Lokomotiv” turpinās spēlēt šīs sezonas KHL čempionātā.

Runājot par “Lokomotiv” komandas atjaunošanu, Medvedevs pavēstīja, ka šobrīd 18 KHL klubi atbalstījuši ideju par 2-3 spēlētāju nosūtīšanu uz Jaroslavļu, lai tur tiktu izveidota jauna komanda.

“Tādējādi “Lokomotiv” jaunajam galvenajam trenerim būs saraksts ar 40-45 spēlētājiem, un viņš varēs no tiem izveidot labu komandu. Turklāt “Lokomotiv” spēlēs pieci jauniešu komandas hokejisti, kā tas šobrīd ir Maskavas CSKA. Jaroslavļas klubs tiks reanimēts,” uzsvēra Medvedevs.

Bez Skrastiņa “Lokomotiv” spēlēja arī Čehijas, Slovākijas un Zviedrijas spēlētāji, kas bija vienības līderi. “Lokomotiv” komandas lielākās zvaigznes bija čehi Karels Rahuneks, Jans Mareks un Jozefs Vašičeks, slovāks Pavols Demitra, kā arī zviedru vārtsargs Stefans Līvs, kurš augusta beigās tika atzīts par tradicionālā “Latvijas dzelzceļa” kausa turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Vašičeks un Mareks Čehijas izlases sastāvā kļuvuši par pasaules čempioniem, bet Demitra savas karjeras laikā Slovākijas valstsvienības rindās izcīnīja pasaules čempionāta bronzas godalgu. Savukārt Līvs Zviedrijas izlases sastāvā 2006.gadā kļuva par olimpisko čempionu.

Tāpat “Lokomotiv” komandu pārstāvēja pieredzējušais baltkrievu aizsargs Ruslans Salejs, kā arī vairāki pazīstami krievu hokejisti – Pāvels Trahanovs, Mihails Balandins, Andrejs Kirjuhins, Aleksandrs Kaļaņins, Ivans Tkačenko un Genādijs Čurilovs.

Vēl “Lokomotiv” sastāvā dalībai KHL čempionātā bija pieteikts arī Vācijas izlases aizsargs Roberts Dītrihs.

Savukārt par “Lokomotiv” komandas jauno galveno šīs vasaras starpsezonā kļuva kanādiešu speciālists Breds Makkrimons.

Jaroslavļas “Lokomotiv” komanda ir divkārtēja Gagarina kausa fināliste. Tai starpsezonā pievienojās arī Skrastiņš, kurš pirms tam kopš 1998.gada spēlēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu