Skolotāju algas šogad nemainīgas • IR.lv

Skolotāju algas šogad nemainīgas

9
Foto: Jānis Saliņš, F64

Ministrs gribētu, lai valsts augstskolām būtu atļauts veidot mācības krievu valodā

Skolotāju algas par spīti budžeta konsolidācijai ir palikušas nemainīgas, tās paaugstināt varētu sākt no 2013.gada, ceturtdien LNT raidījumā “900 sekundes” uzsvēra izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks (ZZS). 

“Šis mācību gads ir sācies ar stabilitāti, kas nav mazsvarīgi. Laika posmā, kad valstī jau divus gadus pēc kārtas budžets tiek konsolidēts, skolotāju algas paliek nemainīgas, mērķdotācijas apjoms samazināts konsolidācijās netika. Tā kā tā nauda, kas “seko skolēnam”, sekos arī šogad. Es domāju, ka tā ir zināmā veidā pozitīva ziņa,” uzsvēra ministrs. 

Savukārt pedagogu algu paaugstināšanas grafiku varētu atjaunot un šīs mērķdotācijas lielumu pakāpeniski palielināt ar 2013.gadu, jo nākamgad vēl paredzēta budžeta konsolidācija, līdz ar to svarīgākais uzdevums būs noturēt darba samaksu nemainīgā apmērā, ziņo BNS. 

Patlaban vienam skolēnam “seko” vidēji 640 latu, kaut šī summa ir atkarīga no vairākiem kritērijiem, izglītības pakāpes, kādā skolēns mācās, tāpēc šādi vidēji rēķināt īsti nevar, piebilda ministrs. 

Runājot par augstākās izglītības finansēšanas modeli, Broks minēja, ka jauno modeli – “nauda seko kvalitātei” – augstskolās varētu ieviest jau ar 2012.gadu. Viņaprāt, varētu runāt arī par to, lai valsts augstskolām līdzīgi kā privātajām būtu atļauts veidot mācības krievu valodā. Patlaban likums atļauj to darīt visās Eiropas Savienības valodās.

Komentāri (9)

Māris Engers 01.09.2011. 11.43

es saprotu, kādēļ ZZS konstanti tiek pie zemkopības ministrijas, arī labklājības ministrija viņiem kaut kādā mērā piestāv. bet kā tas nākas, ka viņiem dod IZM krēslus? tādēļ, ka neviens cits negrib, vai?

+2
0
Atbildēt

0

DruvisKleins 01.09.2011. 10.51

Skaisti, Ministrs runā ne valsts interesēs! Vēl viens iemesls, lai krievi te justos kā kirevijā un nebūtu iemesls mācīties Latviešu valodu! Vēl vairāk varēs neiespringt sākumskolās mācīties Latviešu (valsts)valodu, jo augstāko izglītību varēs taču iegūt krievu valodā un gan jau Kravcovs paņems savā paspārnē un iedos kādu darbiņu vai Nils kādu amatu atvēlēs!

+4
-2
Atbildēt

0

ievuliitis 01.09.2011. 20.27

“…būtu atļauts veidot mācības krievu valodā. Patlaban likums atļauj to darīt visās Eiropas Savienības valodās.”
_______________________________________
Kopš kura laika Krievija ir kļuvusi par ES dalībvalsti?

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu