Radevičai par bronzas medaļu pienākas 5000 latu • IR.lv

Radevičai par bronzas medaļu pienākas 5000 latu

29
Ineta Radēviča pēc vēsturiskā lēciena sacensībās. Foto: AFP/LETA

Starptautiskā Vieglatlētikas federāciju savienība piešķirs 20 000 ASV dolāru 

Tāllēcējai Inetai Radevičai par pasaules čempionātā vieglatlētikā izcīnīto trešo vietu valsts var piešķirt līdz 5000 latu, savukārt no Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju savienības sportiste saņems 20 tūkstošus ASV dolāru (apmēram 9760 latu), ziņo BNS. 

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Komunikācijas nodaļā informēja, ka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Radevičai par bronzas medaļu var piešķirt līdz 5000 latu, savukārt sportistes trenerim (treneriem), sportistu apkalpojošajiem sporta darbiniekiem, to skaitā sporta ārstiem, apkalpojošajam personālam (kopā) var piešķirt naudas balvas līdz 50% apmērā no sportistam piešķiramās summas, tātad – līdz 2500 latiem (kopā). 

Papildus tam, lai veicinātu sporta veida un jaunatnes sporta programmu attīstību, Radevičas pārstāvētajai sporta federācijai ‒ Latvijas Vieglatlētikas savienībai ‒ var piešķirt līdz 25 000 latu. 

IZM arī informē, ka no 2011.gada pasaules čempionāta vieglatlētikā organizatores ‒ Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju savienības ‒ par izcīnīto trešo vietu šāgada pasaules čempionātā sportisti no organizatoriem saņems 20 000 ASV dolāru. 

Jau vēstīts, ka Eiropas čempione tāllēkšanā Radeviča svētdien Dienvidkorejā pēdējā mēģinājumā izcīnīja bronzas medaļu pasaules meistarsacīkstēs, kas Latvijas vieglatlētikā ir nebijis panākums neatkarīgas valsts vēsturē. Radeviča 3.vietu izcīnīja pēdējā mēģinājumā, aizlecot 6,76 metrus tālu, kas viņai garantēja arī iespēju piedalīties 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs. 

Radevičas izcīnītā bronzas godalga ir Latvijas vieglatlētikā nebijis panākums neatkarīgās valsts vēsturē. Līdz šim vienīgo reizi pasaules čempionātos Latvijas vieglatlēts uz goda pjedestāla kāpa 1983.gadā, kad PSRS komandā startējušais Dainis Kūla izcīnīja bronzu šķēpa mešanā. Pasaules čempionāti vieglatlētikā notiek kopš 1983.gada, un tos rīko katru otro gadu.

Komentāri (29)

aivarsdo 29.08.2011. 21.29

nu shoreiz laikam neviens nechikstes, ka naudu neiedos, jo nauda Inetas gimenee nav problema.
Paldies krievijas izlases hokejistam Pjotram, par LV medalju -ironiski, bet patiesi.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu