Konkurente nerunā • IR.lv

Konkurente nerunā

3
Foto — Jānis Saliņš, F64
Anda Burve-Rozīte

Ineta Radēviča uzstādīja Latvijas rekordu un kļuva par Eiropas čempioni

Pirms nedēļas notikušajā Gada balvas sportā ceremonijā Rīgā Ineta Radēviča (30) atzinās: bērnībā šķitis, ka sporta virsotnes ir tālas un nesasniedzamas. Šogad sapnis piepildījās. Vasarā Ineta ieguva zelta medaļu, pirms Ziemassvētkiem tika atzīta par Gada sportisti Latvijā. Saņemot balvu, viņa izteicās, ka dēlam Markam teiks: strādā, viss ir iespējams!

Kad šovasar 28.jūlija sutīgajā rītā Ineta pamodās viesnīcā Barselonas centrā, viņa paņēma klēpjdatoru un uzrakstīja e-pastu trenerim Amerikā. «Kad ar treneri runājām par mērķiem, viņš vienmēr smējās – puķes rokā! Tas nozīmē 1.vietu. Kopš aizbraucu no treniņnometnes, ar treneri kontaktējos reti. Nezinu, kāpēc, bet sacensību dienā Barselonā pamodos un izlēmu, ka man noteikti viņam jāraksta. Rakstīju, ka šodien eju piedalīties finālā, neceru, ka dabūšu puķes, bet darīšu labāko, ko varēšu.» 

Visgrūtāk bijis izturēt ilgās stundas līdz startam – fināls sākās tikai astoņos vakarā, bija risks sanervozēties un pārdegt. Taču Ineta izjutusi mieru. Pat pati brīnījās. «No janvāra nopietni trenējos, turēju visu laiku prātā sacensību datumu, bet 28.jūlijā prāts jau bija atslābis – cik tad var par to domāt!» Sacensību dienā labākā recepte: neeksperimentēt. «Lai organisms jūt, ka nekas īpašs nenotiek, viss ir kā vienmēr.» Piemēram, aplami būtu mainīt ēdienkarti vai neiedzert kafiju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu