Duelis: Parādnieka un Šlesera divas realitātes • IR.lv

Duelis: Parādnieka un Šlesera divas realitātes

4
Foto — Jānis Saliņš, F64
Aivars Ozoliņš

10.Saeimā viņus vienojis opozīcijas cietais beņķis, bet jaunās vēlēšanas vienu var aizmēzt no politikas, otru – iestūrēt valdībā 

Aināra Šlesera (Šlesera Reformu partija LPP/LC) un Imanta Parādnieka (Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK) pārstāvēto politisko spēku nostāja daudzos jautājumos reljefi iezīmē tās principu un interešu sadursmes, kuras rodas starp nacionālo pārliecību un vēlmi veicināt ekonomikas izaugsmi, izmantojot Latvijas ģeogrāfisko stāvokli. Tomēr viņus nevar uzskatīt par aktīviem politiskiem pretiniekiem, un debašu gaisotne bija lietišķa. Šlesers pat izrādījās gatavs bez emocijām diskutēt ar sarunas vadītājiem, ar kuriem attiecības senāk bija stipri karstas. 

Vai prezidenta Zatlera rīkojums nr.2 bija pareizs?
Parādnieks:
Principiāli pareizs, diemžēl turpmākie notikumi liecināja par savtīgu nolūku šā rīkojuma izdošanā. 

Šlesers: Partijas dibināšana parāda, ka tas bija apzināts solis, lai paliktu politikā, pat neuzņemoties atbildību par situāciju nākamajā valdībā. Viņš pasaka, ka vēlas būt par Saeimas spīkeru, kurš principā neatbild ne par ko. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu