Zatlers vēlēšanās pirmais numurs būs Vidzemē • IR.lv

Zatlers vēlēšanās pirmais numurs būs Vidzemē

33
Valdis Zatlers. Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64

Premjera amata kandidāts Sprūdžs būšot pirmais numurs Rīgas apgabalā

Zatlera reformu partijas (ZRP) līderis eksprezidents Valdis Zatlers 11.Saeimas vēlēšanās kandidēs kā pirmais numurs Vidzemes vēlēšanu apgabalā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Vidzemē ZRP saraksta līderi būs arī Zatlera bijušās padomnieces Sandra Sondore-Kukule un Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Rīgā kā pirmie numuri varētu startēt ZRP premjera amata kandidāts uzņēmējs Edmunds Sprūdžs, ekonomists Vjačeslavs Dombrovskis un nodokļu konsultants Ainis Dābols.

Kurzemē pirmie numuri varētu būt SIA “Jaunalko” īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters, Zatlera bijusī padomniece Inese Lībiņa-Egnere un izglītības darbiniece Rita Vilnīte.

Latgales vēlēšanu apgabalā kā pirmie numuri varētu startēt Eiropas Savienības struktūrfondu informācijas centra informācijas vadības speciālists Oskars Zuģickis, biedrības “Latgolys Saeima” valdes locekle Ilga Šuplinska un valdes priekšsēdētājs Juris Viļums.

Zemgalē pirmie numuri varētu būt bijušais “SEB dzīvības apdrošināšanas” valdes loceklis Jānis Ozoliņš, bijušais “Vienotības” Saeimas deputāts Klāvs Olšteins un SIA “Brain games” vadītājs Pāvils Jurjāns.

ZRP savus deputātu kandidātu sarakstus 11.Saeimas vēlēšanām Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) plāno iesniegt 17.augustā.

Eksprezidenta Valda Zatlera vadītā partija tika dibināta 23.jūlijā un patlaban tajā ir ap 1000 biedru.

 

Komentāri (33)

Una Grinberga 16.08.2011. 19.35

Manuprāt, diezgan patmīlīgs solis! Nav jau noslēpums, ka Vidzemē visspēcīgākie ir Vienotība. Balsu pārdalīšana būtu stulbs solis! Zatleram bija jābūt vai nu Rīgā vai Zemgalē, kur Vienotība vājāka un ZZS nav liela popularitāte!

+14
-2
Atbildēt

13

    Pauls Puķītis > Una Grinberga 17.08.2011. 11.37

    Tieši tāpat pērn pirms vēlēšanām rīkojās Vienotība un tās dedzīgākie fani sociālajos medijos, zākājot TB un VL.
    ————

    Nevar tā būt. V.Z. nestartēja pērn vēlēšanās.

    / es tā arī nesapratu- Vienotība jeb dedzīgākie fani zākājās?/

    0
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > Una Grinberga 17.08.2011. 11.20

    @ NS
    izskatās, ka Zatlers piesaka dueli iespējami tuvākajam partnerim
    ————
    Tieši tāpat pērn pirms vēlēšanām rīkojās Vienotība un tās dedzīgākie fani sociālajos medijos, zākājot TB un VL. Uz šīs pasaules nav nekā jauna…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Pauls Puķītis > Una Grinberga 16.08.2011. 23.26

    DIEMŽĒL mums tādu diskusiju vadītāju nav, kas varētu to izdarīt! Brigmanis ir labi samācījies partijas “pasaciņas”, bet tas ir arī viss.
    ———-
    Nu ja. par to jau ir runa.
    P.S.
    Vidzeme ir arī lielākais v.apgabals pēc Rīgas. mazāks risks.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Una Grinberga 16.08.2011. 23.05

    @makaroni
    Bet ne Rīgā, ne Zemgalē nav izteikta latviešu partiju līdera! Un varbūt pat Kurzemē nav, jo nedomāju, ka ap Liepāju un Kuldīgu Lembergu uzskata par īpaši godīgu politiķi!

    Vai Zatlers nebija tas, kas teica, ka jāizbeidz tās visas matemātikas? Vai viņš vēlās iegūt vairāk balsis, vai tomēr iegūt rīcībspējīgu un atbildīgu koalīciju nākamai desmitgadei? Ja ZRP draudzētos ar matemātisko domāšanu, tad būtu aprēķinājuši, ka NEKAD neviena latviskā partija neiegūs 50+% balsu. Tas nav iespējams ne pēc nacionālā sastāva, ne arī pēc vēlētāju ideoloģiskajiem priekšstatiem. Piem., Tu vari sist mani nost, bet es nebalsošu ne par vienu sociāldemokrātisku partiju, lai cik arī tur nebūtu īstenu valstsvīru.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Pauls Puķītis > Una Grinberga 16.08.2011. 23.12

    Es Tev piekrītu, bet kā jau te minēja – “Kas es esmu?”…
    Starp citu, Hūte jau pie runāšanas netiks, nav sarakstos.

    Zemgalē Brigmanis, klons Hūtem, iebāzīs V.Z. “maisā” ar savu demagoģiju.
    Kas viņiem Kurzemē startē pirmais, nemaz nezinu, bet zinu, ka diezgan liels atbalsts ZZS kā tādam.

    P.S.
    Kā jau klasiķi teikuši- politikā nav draugu, tikai intereses.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dro > Una Grinberga 16.08.2011. 22.58

    zanE. Ak tad ar Čepānes kundzi esi uz tu?

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > Una Grinberga 16.08.2011. 20.36

    Tieši tā!

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Pauls Puķītis > Una Grinberga 16.08.2011. 23.02

    Nasing spešal,
    To varētu skaidrot tā- Zatlers nav pārāk spēcīgs diskutants. Bet V.D., kā jau džentelmenis, tīšuprāt nedzīs šo “stūrī”… lūk i visa matemātika… a kaut kur ta jāstartē…

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    runivs > Una Grinberga 16.08.2011. 23.47

    Visu lielā mērā varētu noteikt profesionāli organizētas publiskās debates. Diemžēl arī šajā jomā pie mums neprofesionālisms sit augstu vilni.Bez tam izskatās, ka Vidzemes sarakstā tūlīt aiz V.Z. izbijušās Valsts kancelejas darbinieces.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > Una Grinberga 16.08.2011. 22.51

    …ilmac…man nāksies piekrist Tavam secinājumam…ir krietni daudz indikācijas, kas norāda, ka ZRP uzskata Vienotību par savu galveno konkurentu /nedod, Dievs – ienaidnieku!/…un tas jau parādījās pašos pirmsākumos…neviens no ZRP nav loģiski pamatojis ar ko šīm abām partijām atšķiras un, kas ir nepieņemams V partijas programmā, kā arī valsts ilgtspējas attīstībā…
    …personālijas un “uzvedības ābece” – neskan īsti pārliecinoši…

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Una Grinberga 16.08.2011. 23.20

    Brigmani par līderi nenosauksi. Piekrītu, ka viņš ir slidens, bet ne tik ļoti, lai spētu asi reaģēt uz labu jautātāju. Viņu var iedzīt stūrī ar pirmo jautājumu, kas prasa pamatot kādu izteikto argumentu. DIEMŽĒL mums tādu diskusiju vadītāju nav, kas varētu to izdarīt! Brigmanis ir labi samācījies partijas “pasaciņas”, bet tas ir arī viss.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    runivs > Una Grinberga 16.08.2011. 21.59

    Vai nepieļaujat iespēju, ka balsu pārdalīšana ar Vienotību ir tieši ZRP mērķis?

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Una Grinberga 16.08.2011. 22.52

    @ilmac
    Pēc šāda gājiena pat sāku domāt, ka tā varētu arī būt. Kaut kā tomēr ticēju Zatlera teiktajam, ka ir jādomā par valsts nākotni ilgtermiņā. Tomēr pēc šāda soļa izskatās, ka Zatlers piesaka dueli iespējami tuvākajam partnerim pēc vēlēšanām nevis saviem ineaidniekiem, kuriem pats iepriekš pieteica karu. Tomēr nedomāju, ka tas ir arī tālredzīgi pašam Zatleram – Valdis Dombrovskis ir galvas tiesu pārāks par Zatleru un arī atbalsts viņam ir stabilāks nekā Zatleram. Nu, nesavāks Zatlers pat tuvu tos 77 tūkst. plusiņu, ko izdarīja Dombrovskis iepriekšējās vēlēšanās!

    +7
    0
    Atbildēt

    0

Ieva 16.08.2011. 18.02

Hmm. Neesmu dzirdējsi ka Kukule būtu izpildījusi lēmumu par tauvas joslu. Vai varbūt te pie vainas vienkārši ir mana nezināšana un apvainoju godīgu cilvēku?

+12
-1
Atbildēt

0

Dzintars Kalniņš 16.08.2011. 19.32

Domāju, ka SC ir diezgan nopietni jāsāk uztraukties – Slava Dombrovskis, kurš ir arī Nila Ušakova labs paziņa, var diezgan labi uzrunāt Rīgas iedzīvotājus, kuri iepriekš izvēlējušies balsot par SC.

Jācer, ka ZRP izdosies novadīt to ziņu, ka jāizbeidz šī šķirošana latviešos un krievvalodīgajos, kuru visu laiku dzīvu ir uzturējusi tā pati SC, un beidzot jāsāk domāt par svarīgākām lietām!

+8
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu