Kargina ģimene Latgalē pērk tūkstošiem hektāru • IR.lv

Kargina ģimene Latgalē pērk tūkstošiem hektāru

56
Valērijs Kargins "Jaunā viļņa" koncertā. Foto: Gatis Gierts, F64

Iedzīvotāji baidās, ka paliks bez ceļa, kas savieno Kombuļu un Skaistas pagastu

Latgalē pie Krāslavas uz bijušā “Parex bankas” īpašnieka Valērija Kargina dēla Rema Kargina vārda reģistrētām firmām iegādāti zemes īpašumi 3000 hektāru apmērā, svētdien vēstīja TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Zemes īpašumus uzpirkt Latgalē līdzās Ārdavas, Sīvera un Drīdža ezeriem Valērijs Kargins sāka jau pirms desmit gadiem. Īpašumi tiek noformēti uz firmu vārdiem – SIA “Vasals” un SIA “Plinta”. Abas firmas pieder Valērija Kargina dēlam Remam Karginam.

Karginu vārdā Latgalē saimnieko Aleksandrs Mužičenko, kurš savulaik bijis olimpiskais čempions burāšanā. Viņš esot bijis atbraucis arī pie vietējā iedzīvotāja Edmunda Bolūda, kuram pieder trīs hektāri vectēva zemes pie Kausiņa ezera. Mužičenko esot piedāvājis vairākus variantus, kā ezers varētu nonākt Karginu īpašumā, ko Bolūdis uztvēris kā šantāžu, vēstīja raidījums.

Iedzīvotāji baidoties, ka viņi paliks bez ceļa, kas savieno Kombuļu un Skaistas pagastu. Ir arī bažas par vēlmi izveidot piecu kilometru garu kuģojamu kanālu no Latvijas dziļākā ezera Drīdža līdz Sīveram. Tādējādi tiktu izveidots liels kuģošanas ceļš pa vairākiem ezeriem.

Drīdzis ir Eiropas aizsargājamo objektu sarakstā “Natura 2000”. Eksperti pieļauj, ka, savienojot to ar Sīveru, ūdens līmenis Latvijas dziļākajā ezerā nokritīsies par metru un ezers zaudēs aptuveni piecus hektārus lielu teritoriju, vēstīja raidījums.

Raidījums vēsta, ka patlaban ap ceļu, kas savieno Kombuļu un Skaistas pagastu, salikti žogu stabi. Zemes īpašumu no pašvaldības iegādājusies SIA “Plinta”. Izskatās, ka drīzumā tiks novilkts žogs, bet šeit atrodas valsts īpašumā esošā Drīdža viens no krastiem un savulaik te bija populāra atpūtas vieta.

Redzot topošo žogu, otrās grupas invalīde Valentīna Tolipilo uzrakstīja iesniegumu pašvaldībai ar lūgumu neļaut ceļa aizšķērsošanu. Pēc kāda laika pie viņas esot ieradušies divi spēcīgas miesas būves vīrieši un draudējuši. Par notikušo ierosināts kriminālprocess, un lietu izmeklē Krāslavas policija.

Tikmēr Kombuļu pašvaldība nobažījusies, ka vietējie netiks pie ezeriem.

 

Komentāri (56)

disassociative 08.08.2011. 09.48

Mēs visi kopā maksājam par šo divu kungu bankrotu. Tajā pašā laikā šie kungi dzīvo cepuri kuldami. Un par to visu mums jāpateicas Godmanim un Slakterim, kas izkārtoja šo situāciju. Nu forši! Varbūt tagad vērts uzdot pāris jautājumus Godmanim? Un varbūt šos jautājumus beidzot vēlas uzdot tiesībsargājošās iestādes?

+18
0
Atbildēt

0

ievuliitis 08.08.2011. 08.51

Kāpēc žurnālisti nav uzdevuši jautājumu par situāciju Vides un Reģionālās attīstības ministram Vējoņa kungam? Viņam – tāpat, kā par Visaginu, – vajadzētu būt viedoklim. Tomēr viņa sfēra. Un kur tas ir – Rīgā – kārtoti jautājumi, ja bijusī pagasta vai ciema priekšsēdētāja, kas parādīta TV3 sižetā, nespēja neko ietekmēt?

+17
0
Atbildēt

0

austrisv 08.08.2011. 08.48

“Iedzīvotāji baidās, ka paliks bez ceļa, kas savieno Kombuļu un Skaistas pagastu ”
Ak, nabadzīgais Kargins un viņa trūkumā nonākušā sieva! Nabaga nodokļu maksātāji ar Gočas gādību pārpirka viņa iztukšoto banku. Te nu ir skaidrs pierādījums, ka Karginam naudas netrūkst. Tikai nesaprotu vienu, vai tad var tā pat ceļu nopirkt?

+16
-2
Atbildēt

1

    ievuliitis > austrisv 08.08.2011. 09.14

    Aiz pateicības par izglābšanos viņam ir lietussargs karoga krāsā. Latvija ir Karginu ģimenes “lietussargs”. Vai slaucāmā govs – tomēr?.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu