Nodibināta partija "Vienotība" • IR.lv

Nodibināta partija “Vienotība”

150
Vienotības līderi Ģirts Valdis Kristovskis (no kreisās), Solvita Āboltiņa un Aigars Štokenbergs. Foto: Raitis Plauks, F64

Āboltiņa: līdzšinējā “Vienotības”misija – izglābt valsti no kritiena bezdibenī – izpildīta

Sestdien Valkā nodibināta partija “Vienotība”, partiju apvienības “Vienotība” priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai un līdzpriekšsēdētājiem – Ģirtam Valdim Kristovskim un Aigaram Štokenbergam parakstot reorganizācijas līgumu.

“Vienotība” dibināšanas sapulcē par savu premjera amata kandidātu apstiprināja pašreizējo Ministru prezidentu Valdi Dombrovski.

Pēc Latvijas himnas nodziedāšanas Āboltiņas izteikto paziņojumu, ka “šis ir tas brīdis, kad partija uzskatāma par nodibinātu”, klātesošie uzņēma, stāvot kājās, ar skaļām ovācijām un aplausiem, ziņo LETA.

“Vienotības” partijas dibināšanas sapulcē prezentēts un apstiprināts premjera Valda Dombrovska plāns stabilai Latvijas attīstībai.

Zemākais bezdarba līmenis un labākie apstākļi ražošanas attīstībai un investīcijām Baltijā, Latvijas starptautiskās konkurētspējas kāpināšana, ES valstu vidējie efektivitātes rādītāji valsts pārvaldībā un izglītības sistēmas pielāgotība ražošanas attīstības vajadzībām – šie ir galvenie nākamo trīs gadu laikā sasniedzamie mērķi “Vienotības” partijas dibināšanas sapulcē apstiprinātajā Valda Dombrovska plānā Latvijas attīstībai.

Reorganizācijas līgumā noteikts arī jaunās partijas valdes sastāvs, kurš turpinās darbu līdz partijas pirmajam kongresam. Saskaņā ar Reorganizācijas līgumu, “Vienotības” valdi veido tās priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, kā arī Aigars Štokenbergs, Ģirts Valdis Kristovskis, Valdis Dombrovskis, Kārlis Šadurskis, Artis Pabriks, Dzintars Zaķis, Arvils Ašeradens, Aleksejs Loskutovs, Silva Bendrāte, Sanita Stelpe, Karīna Korna, Edgars Jaunups, Jānis Avotiņš un Krišjānis Bušs.

Apvienībai “Vienotība” bija sava misija – izglābt valsti no kritiena bezdibenī. Šī misija ir izpildīta. Tagad ir svarīgi sasniegto noturēt un nepazaudēt, savā runā teica Āboltiņa. “Mēs patiešām esam daudz sasnieguši, un nevajadzētu to novērtēt pārāk zemu,” savā uzrunā pauda Āboltiņa, norādot, ka sasniegts ir daudz, tomēr sabiedrības alkas pēc godīgas, atklātas, no oligarhu varas brīvas politikas ir bijis tas izšķirošais faktors, kas ir pasteidzinājis politiskos procesus un ir novedis mūs pie parlamenta ārkārtas vēlēšanām.

„Es aicinu ikvienu apzināties, ka tā ir iespēja. Ļaudis devās uz referendumu un balsoja par 10. Saeimas atlaišanu, jo vēlējās straujas pārmaiņas un valsti, ar kuru lepoties. Un šoruden mēs visi ceram sagaidīt labāku Saeimas sastāvu un lielākas iespējas veidot koalīciju ar politiskajiem spēkiem, kas atbalsta godīgu un tīru valsts pārvaldīšanu, tiesisku valsti, atzīst Latvijas Republikas Satversmē paustās vērtības, Latvijas valsts nepārtrauktības principu un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu,” norādīja Āboltiņa.

Savukārt Ģirts Valdis Kristovskis teica: „Runājot par Latvijas valsts mērķu un uzdevumu izpildi, ir svarīgi uzsvērt sadarbības nozīmi – gan Latvijas mērogā, gan starptautiski globālā vai reģionālā izpratnē. Jārunā arī par sadarbību politisko spēku, sadarbību dažādu sabiedrības grupu starpā.”

Komentāri (150)

raimondsb_mail_lv 06.08.2011. 16.53

Situācija, kad jāizvēlās ar ko veidot koalīciju – vai ar ļoti smagos noziegumos apsūdzēto Lembergu, kam likumi nav rakstīti, kas koalīcijā tā pat dara ko grib un sadarbojās ar SC, kas par savu drošību un mantas saglabāšanu ir gatavs nodot mūsu valsts intereses, vai ar promaskavisko SC, kas klaji ņirgājās par mūsu valsts vērtībām, kas darbojās mums pašlaik naidīgas un nedraudzīgas valsts interesēs, kas neatzīst okupāciju, man atgādina gadījumu, kad uz nāvi notiesātajam pirms sprieduma izpildīšanas jautātu – ko Tu vēlies, vai lai mēs Tevi dzīvu sadedzinām, jebšu gribi, lai gabalos saraustām?

+14
-1
Atbildēt

2

    —–
    Atslābsti-,un padomā:
    ‘Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga uzsvērusi dialoga nepieciešamību ar visiem Saeimā ievēlētiem politiskajiem spēkiem, bet par stratēģisku kļūdu uzskata pirms vēlēšanām izteiktos paziņojumus par atteikšanos sadarboties ar kādu konkrētu partiju’.
    http://www.diena.lv/latvija/politika/vike-freiberga-uzsver-dialoga-nepieciesamibu-ar-visiem-saeima-ieveletajiem-spekiem-13896823

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Andris > raimondsb_mail_lv 06.08.2011. 21.23

    Bruņiniekam: Ir taču arī trešais variants – mazākuma valdība. Ļoti iespējams, ka situācija pēc vēlēšanām būs šāda: V+ZRP nav 50% vietu, PSKP (SC+LZZS) arī nav 50%, jo padsmit vietas ir VL.
    Tad V un ZRP var samērā droši veidot (formāli) mazākuma koalīciju (+ valdību), jo trūkstošas balsis var dot VL. Arī iepriekšējā Saiemā VL, nebūdama kolācijijā, atbalstīja balsojumos V.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

ilmisimo 06.08.2011. 16.21

Kur problēma?
__________________________
Āboltiņas, Štokenberga un Jaunupa intervijās.
Tādā šaurākā aspektā.

Plašāk – masīva kampaņa visādos plašsaziņas līdzekļuos par obligāto nezcikturprocentu vēlētāju pārstāvniecības nepieciešamību valdībā un noteikti SC personā.

+8
0
Atbildēt

6

    ilmisimo > ilmisimo 07.08.2011. 13.48

    ..un ķēkšas, ..
    _______________________________

    ķēkšas tak tagad sauc par virtuves tehnikas operatīvajiem manipulatoriem gastronomiskajā diskursā?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    nata_8 > ilmisimo 08.08.2011. 16.06

    Ja cilvēki ir gatavi vēlēšanās balsot parVienotību, jo tur ir Dombrovskis, kura panākumu ēnā slēpjas Ābotiņa, Jaunups, Pabriks savās runās cildinot Dombrovski kā Vienotibas panākuma atslēgu. Lai arī tā būtu. Bet tas nav Vienotības panākums , bet tieši Dombrovska panākums, bet Āboltiņai un pārējiem nosauktiem tur nav nekādu nopelnu.Lai tad arī Dombrovskis paliek(teorētiski)par premjeru, lai arī kāda partija iegūtu vairākumu, jo visi taču apgalvo, ka ne jau krēsli vinus interesējot, bet valsts labklājība. Nu tad,lūdzu, upurējiet savu vietu Saeimā valsts labklājībai un nekandidējat velēšanās, jo esat jau parādījuši uz kādām blēdībām esat spējīgi, pirms 10 Saeimas vēlēšanām solot vienu, bet pēc tām darbos darīt pavisam pretēji. Ne Āboltiņa ar savu; “katrā ziņā”,”vinotaļ”,”pirmām kārtām” ne Jaunups ar saviem plaši izvērstiem monologiem,kuri neko nepasakane Pabriks ar saviem pretlatviskiem uzstādījumiem nav veicinājuši cilvēku uzticību viņiem, ka tautas priekšstāvjiem un ko arī izteica tauta referendumā, lai gan šie paši izbijušie deputāti noliedz savu atlaišanas iemeslu ,to pārorientējot nevis uz viņiem vērstu, bet kaut kādu abstraktu 20 gadu vispārējo politiku, it kā viņi nebūtu bijusi šīs politikas ietekmētāji.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ilmisimo 06.08.2011. 22.08

    …un ķēkšas, ko sen jau klasiķis ir solījis. Bet vai bija?
    :))

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > ilmisimo 06.08.2011. 21.13

    ..saeimā arī, lūdzu, to pašu proporciju.
    ________________________________________

    senioru vairāk kā junioru!
    ..bet frizieri līdz šim vispār nav pārstāvēti!

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > ilmisimo 06.08.2011. 16.28

    Tad jau derētu iet tālāk un konsekventi: no padsmit līviem = vienu Saeimā, no romiem — 2, no baltkrieviem 3… un tie steidzami jāiefiltrē iekš tik demokrātiska SC… :)

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ilmisimo 06.08.2011. 20.39

    Ejam vēl tālāk. Stāsta, ka Latvijā sieviešu ir vairāk, kā vīriešu. Tad nu saeimā arī, lūdzu, to pašu proporciju.
    :))

    +7
    0
    Atbildēt

    0

ievuliitis 07.08.2011. 13.46

Esmu satraukta par Muižnieces procesa virzību. Kāds te IRā bija rakstījis, ka septembris ir pēdējais brīdis, kad viņai vēl var ko padarīt (neesmu droša par juridiskiem terminiem, tāpēc nelietoju). Acīmredzot, pēc tam iestājās noilgums. Laikam būs šai lapsai paveicies – Prezidenta rīkojums nr.2, referendums, jaunas vēlēšanas. Visi par viņu aizmirsuši un kāds vēlk garumā to procesu līdz septembrim.
Skumji.

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu