Ušakovs vēršas pēc palīdzības ziedojumu sadalīšanā • IR.lv

Ušakovs vēršas pēc palīdzības ziedojumu sadalīšanā

24
Rīgas mērs Nils Ušakovs. Foto: Nora Krevneva, F64
Vita Bērziņa

Iecerēts, ka ziedojumus sirgstošajiem jauniešiem sadalīt palīdzēs Veselības norēķinu centrs 

Ziedojumus Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) sirgstošo jauniešu veselības uzlabošanai ārzemēs turpmāk sadalīšot sadarbībā ar Veselības norēķinu centru (VNC). 

Par to Ir.lv informēja Rīgas mērs, kad portāls interesējās, kāpēc šonedēļ Ušakovs no viņam saziedotā 15 000 eiro pārskaitījis  džudista Vladimira Osnača ārstēšanas izdevumiem Stambulā. 

Veselības norēķinu centram “ir daudz lielāka pieredze un spēcīgāki eksperti šajos jautājumos nekā [Rīgas domes] Labklājības departamentam. VNC varēs palīdzēt saprast, kam tā naudiņa nepiecešama visvairāk un kā to visefektīvāk izlietot”, teica Rīgas mērs un solīja publiskot ziedotājus. Vienošanos ar VNC Ušakovs cer panākt nedēļas laikā.

VNC preses pārstāvis Toms Noviks teica, ka vēl nekādi lēmumi par sadarbību ar Ušakovu neesot pieņemti. Taču jau notikušas tikšanās un pārrunas, kādu palīdzību VNC varētu sniegt. Tie esot juridiski jautājumi, vairāk skaidrības būšot nākamās nedēļas beigās.

Ir.lv jau ziņoja, ka ziedojums no Rīgas mēra mātes konta džudistam Osnačam pārskaitīts tāpēc, ka sportists šonedēļ cietis nelaimes gadījumā Turcijā. Ušakovs Ir.lv piektdien stāstīja, ka tas nenozīmē, ka viņš ziedos naudu visiem, kuri to prasīs. Šī esot bijusi krīzes situācija un vismaz daļēji atbilstot arī sākotnējai iecerei – ziedot naudu tiem, kuriem nepieciešama ārstēšanās ārzemēs.

Osnačam ir iespēja piedalīties Olimpiskajās spēlēs 2012.gadā, un negadījums varētu negatīvi ietekmēt viņa karjeru. Tāpēc Ušakovs pieņēmis lēmumu palīdzēt, jo palīdzība bijusi nepieciešama nekavējoties.

Ušakovs arī atzina, ka šim gadījumam nebija uzreiz jākļūst publiskam, bet džudista vecāki jau runājuši ar medijiem, tādēļ viņam klusēt arī nebija iespējams. Plāns bijis – pēc nedēļas atklāt, kam un kādiem mērķiem Ušakovam saziedotie līdzekļi nonāks. Tur parādītos arī Osnača uzvārds.

Jau ziņots, ka Ušakova ārstēšanās apmaksāšanai Berlīnes klīnikā tika rīkota ziedojumu vākšana un pēc rēķinu apmaksas atlikušo naudu tika nolemts ziedot labdarībai. Pēc visu Ušakovu ārstēšanās rēķinu apmaksas ap 170 000 latu no Ušakova ziedojuma konta tiks novirzīti labdarībai.

 

Komentāri (24)

dzintarz 05.08.2011. 16.54

No comments.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu