Medvedeva administrācijas vadītājs lieto veco retoriku • IR.lv

Medvedeva administrācijas vadītājs lieto veco retoriku

23
Krievijas pārstāvji pie Valsts prezidenta Andra Bērziņa (centrā). Foto: Raitis Plauks, F64

Nariškins: krievvalodīgajiem Latvijā nav ne politisku, ne darba tiesību 

Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva administrācijas vadītājs Sergejs Nariškins, otrdien uzturoties vizītē Latvijā, pauda stingru Krievijas nostāju, ka krievvalodīgo tiesības ir jānodrošina. 

Nariškins teica, ka ar Latvijas Valsts prezidentu Andri Bērziņu apspriesti arī neērti jautājumi, tajā skaitā krievvalodīgo stāvoklis Latvijā, ziņo BNS. 

“Mēs apspriedām arī ne tik ērtus jautājumus. Izeja uz jaunu, kvalitatīvu sadarbības līmeni, protams, nav iespējama, ja nav pilnīgas uzticības atmosfēras un savstarpēju interešu ņemšanas vērā. Protams, mēs apspriedām jautājumu par krievvalodīgo stāvokli Latvijā, tostarp nepilsoņu jautājumu,” teica Nariškins. 

Lūgts konkretizēt problēmas krievvalodīgo stāvoklī Latvijā, Nariškins sacīja, ka “mūs mulsina tas fakts, ka gandrīz 15% iedzīvotāju ir cilvēki, kas šeit dzīvo vairākus desmitus gadu un ir nepilsoņi ar visām no tā izrietošajām sekām – viņiem nav tiesību, ne politisku, ne darba”. 

Latvijas prezidenta ārlietu padomnieks Andris Pelšs uzsvēra, ka “mums konstruktīva dialoga ietvaros ir jārēķinās, ka ir jautājumi, kur viedokļi var arī nesakrist”. Nariškins esot izklāstījis Krievijas pozīciju, bet Latvijas puse iepazīstināja ar savu argumentāciju. “Šis jautājums tika pārrunāts, bet neteikšu, ka tas būtu pārsteigums, ka tas tika pārrunāts,” teica Pelšs. 

Salīdzinot pirms gada notikušo Nariškina vizīti un toreiz izteiktos pārmetumus par krievvalodīgo stāvokli, Pelšs atzina, ka šis jautājums “tādā vai citā formā” dialogā starp Latviju un Krieviju tiek skarts diezgan bieži. “Es nedomāju, ka ir vērojamas būtiskas atšķirības, jo, no otras puses, nav jau arī vērojamas nekādas faktoloģiskas atšķirības, kas ir šā dialoga pamatā,” paskaidroja Pelšs. 

Bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns, kurš kopā ar Aināru Šleseru gatavojas doties politikā, otrdien Latvijas Radio teica, ka šaubās, vai Nariškina vizīte sola sarunu par Krievijas prezidenta vizīti Latvijā. “Nedomāju, ka vizīte šodien ir reāla. Krievija ir nodarbināta ar savām iekšpolitiskajām problēmām. Rudenī ir vēlēšanas, nākamgad prezidenta vēlēšanas. Es zinu, ka Latvija nav prioritāra valsts Krievijas ārpolitikā,” teica Jurkāns.

Komentāri (23)

IneseT 02.08.2011. 14.45

kādas iespējas varenājā Krievijā ir ne-krieviem vai krievu valodu neprotošiem? vai viņiem viss kārtībā ar darbu, vēlēšanu tiesībām un ko vēl tur tas Puķina-Medveģeva sūtnis atbraucis pārmest Latvijai? principa pēc ar tādiem nerunāt vai asi iebilst viņu muldēšanai!

+18
0
Atbildēt

1

    kristaps_drone > IneseT 02.08.2011. 15.14

    No Tavas mutes prezidenta un citu valdošo ausī! Viņi, nez kādēļ, šīs elementārās lietas galīgi nesaprot vai izliekas nesaprotam…

    +3
    0
    Atbildēt

    0

ievuliitis 02.08.2011. 15.16

Mani nepārsteidz Nariškinu, Vešņakovu un citu Krievijas puses oficiālā viedokļa paudēju izteikumi. Mani interesē cits aspekts – ko konkrēti tiem atbildēja Latvijas puse?
Tas ir tāpat, kā stāstā par Rumjanceva sūdzību par JV tualetē neesošu krampīti. To, ka viņš ir kretīns, ir skaidrs. Bet ko viņam atbildēja prezidents? Teica: “Atvainojiet! Tiks salabots”? Vai tomēr ko piedienīgu savam statusam?

+11
0
Atbildēt

3

    ievuliitis > ievuliitis 03.08.2011. 08.09

    west, – sāksim ar to, ka piedienīgi statusam, prezidentam tādi cilvēki nav savā pilī jāuzņem.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    liidaka > ievuliitis 02.08.2011. 15.29

    Jācer, ka Latvijas puse palika pie sava viedokļa, ka ir naturalizācijas iespējas u.tml.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    oktaavs > ievuliitis 03.08.2011. 06.56

    par Rumjanceva sūdzību par JV tualetē neesošu krampīti. To, ka viņš ir kretīns, ir skaidrs. Bet ko viņam atbildēja prezidents? Teica: “Atvainojiet! Tiks salabots”? Vai tomēr ko piedienīgu savam statusam?
    ———————————————–
    Piedienīgi statusam prezidentam vispār nav ko meklēt šādos pasākumos. Vēl jo vairāk komentēt dažādu kretīnu teikto.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

elvonix 02.08.2011. 15.04

Nepilsoņu problēma ir pseidoproblēma. 20 gadus cilvēkiem ir bijusi iespēja nokārtot naturalizāciju un ir bijis laiks, kad to bija iespējams izdarīt gan vieglāk, gan grūtāk. Kravcovs ir lielisks piemērs, ka pilsonību ir dabūjis pat latviski nerunājošs cilvēks (par legālajiem momentiem pašlaik nerunājot).
Tad nu jautājums ir kāpēc ir šis lielais nepilsoņu skaits un kāpēc vispār Krievija interesējas par šiem cilvēkiem, jo, piedodiet, ja reiz šie cilvēki nav Krievijas pilsoņi, jo acīm redzot nevēlas Krievijas pilsonību, tad Krievijai vispār nav tiesību kaut ko norādīt, ko Latvijai darīt ar šiem cilvēkiem, kuri nevēlas būt ne zivs, ne gaļa, bet tikai eksistēt šeit.

+10
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu