RSU "ar prieku" sadarbotos ar Vilnīti • IR.lv

RSU “ar prieku” sadarbotos ar Vilnīti

14
Foto: Andrejs Terentjevs, F64
Indra Sprance

Vilnītis apsver iespēju pievērsties biznesam, bet RSU Juridiskās fakultātes dekāns sola viņam darbu augstskolā

Saeimas atbrīvotais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis šobrīd nav saņēmis nekādus ievērības cienīgus darba piedāvājumus, tāpēc pieļauj iespēju turpmāk strādāt sievas uzņēmumos vai sākt savu biznesu. Savukārt Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Juridiskās fakultātes dekāns Andrejs Vilks Ir.lv pieļāva, ka augstskola Vilnītim varētu piedāvāt lasīt lekcijas kādā jaunā studiju programmā.

“Šobrīd esmu darba meklējumos, ” Ir.lv atzina Vilnītis, norādot, ka ir pārsteigts par publiskajā telpā izskanējušām ziņām, ka viņš varētu pasniegt RSU. “To es neesmu domājis, ne man kāds ir piedāvājis,” sacīja Vilnītis. Viņš atklāja, ka viņam nebūtu iebildumu to darīt, taču konkurence augstskolu mācībspēku vidū šobrīd esot spēcīga un pat ar doktora grādu dažiem neesot iespēju atrast darbu.

Vilnītis sacīja, ka šobrīd izvērtē iespēju sākt pats savu biznesu. “Gribas kaut ko attīstīt, izdarīt kaut ko savu,” teicaVilnītis. Tāpat netiekot izslēgta iespēja, ka viņš tomēr strādās sievas uzņēmumos, kas nodarbojas ar konsultāciju jautājumiem, grāmatvedības pakalpojumiem, arī tirdzniecību. “Visvieglākais un vienkāršākais būtu darboties sievas uzņēmumos,” sacīja Vilnītis. Uz jautājumu, ko viņš tur darītu, atbildēja – “to pašu, ko KNAB. Pamatā kārtotu saimnieciskās lietas, domātu par attīstību”.

Savukārt RSU Juridiskās fakultātes dekāns Andrejs Vilks portālam pauda viedokli, ka augstskola “ar prieku sadarbotos ar Vilnīti”. Vilks gan atzina, ka nekāda piedāvājuma līdz šim nav bijis, taču viņš neizslēdza, ka tāds būs, piemēram, veidojot jaunu studiju programmu. Pēc Vilka domām, Vilnītis būtu labs pasniedzējs, “varētu pietiekoši daudz interesanta studējošajiem atklāt par Kriminālprocesu un ekonomisko noziegumu apkarošanu”.

“Es Vilnīša kungu pazīstu krietni sen. Uzskatu viņu par godprātīgu, atbildīgu un zinošu cilvēku,” pauda Vilks, norādot, ka esot “pieteikoši konservatīvs, lai balstītos uz to informāciju, kāda ir manā rīcībā, nevis to, kas ir publiskajā telpā”. “Viņu atlaida Saeima, kura vēlāk pati tika atlaista par nekompetenci. Līdz ar to šis jautājums no mūsu dienaskārtības ir noņemts,” paskaidroja Vilks.

Jau vēstīts, ka Saeima jūnijā lielā vienprātībā atbrīvoja Vilnīti no KNAB priekšnieka amata pēc tam, kad ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vadītā komisija Vilnīša darbā saskatīja likumu un normatīvu pārkāpumus.

Komentāri (14)

Māris Diņģelis 27.07.2011. 19.27

Es sievas vietā uztrauktos.
Jautājums: Ko darīsiet sievas uzņēmumos?
Atbildes: To pašu, ko KNAB.
Zāģēs?

+17
0
Atbildēt

0

dro 27.07.2011. 21.36

Par tādu harmoniju, kāda būs starp Kreitusi un Vilnīti var tikai sapņot:) Droši vien šis “ekspertu” tandēms būs ļoti gaidīts 100. pantā:)

+10
0
Atbildēt

0

nikolajs0305 27.07.2011. 21.11

man personīgi viskolorītākais likās šis citāts:
“[..]Gribas kautko attīstīt , izdarīt kaut ko savu,” pauda Vilnītis. KNAB attīstīt un kaut ko savu izdarīt, laikam bija pagrūti…

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu