Amatpersonas: "airBaltic" vadību nedrīkst pārcelt uz Viļņu • IR.lv

Amatpersonas: “airBaltic” vadību nedrīkst pārcelt uz Viļņu

29
airBaltic lidmašīna. Foto: airBaltic

Kampars: Tā ir Flika kārtējā provokācija 

Privātā akcionāra – “Baltijas aviācijas sistēmu” (BAS) – priekšlikums pārcelt aviokompānijas “airBaltic” vadību uz Viļņu ir kārtējais Bertolta Flika provocējošais paziņojums, kas pilnīgi noteikti nav salāgojams ar Latvijas tautsaimniecības interesēm. To biznesa portālam “Nozare.lv” uzsvēra ekonomikas ministrs Artis Kampars (Vienotība). 

Valsts saņēmusi BAS priekšlikumu grozīt akcionāru līgumu un pārcelt aviokompānijas vadību uz Viļņu, šorīt intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” sacīja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS). Piedāvājumu mainīt “airBaltic” bāzes vietu privātais akcionārs pamato ar Viļņas lidostas straujo izaugsmi. 

Augulis uzsvēra, ka valsts šo priekšlikumu neatbalsta un uzskata, ka “airBaltic” bāzes lidostai arī turpmāk jābūt Rīgai. 

Kampars atgādināja, ka Latvijas valsts joprojām ir “airBaltic” vairākuma akcionārs un Fliks ir ne vien privātā akcionāra BAS īpašnieks, bet arī saņēmis valsts mandātu vadīt aviokompānijas darbu atbilstoši valsts interesēm. 

Tādēļ ekonomikas ministrs uzskata, ka “airBaltic” valdes priekšsēdētājam būtu jāsadarbojas ar valsti, jāpiedalās uzņēmuma stabilizācijas plāna izstrādē, lai nodrošinātu, ka aviokompānija sekmīgi attīstās un tiek izmantotas visas Rīgas kā Baltijas reģiona centra priekšrocības kā avionozares, tā tūrisma attīstībai.

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu