Sabīne un Ārons Miķelis, jaunlaulātie • IR.lv

Sabīne un Ārons Miķelis, jaunlaulātie

6
Neilgi pirms laulībām 2011.gada 23.jūlijā Sabīne Sīle–Eglīte dosies uz tautas nobalsošanu. Abi ar vīru Āronu Miķeli Eglīti ilgi dzīvojuši ārzemēs, viņi cer, ka abu bērni piedzims sakārtotākā Latvijā.
Ieva Puķe

Netīšām ieplānojām, – smaida Sabīne. Savā kāzu dienā, 23.jūlijā, pusstundu pirms laulību ceremonijas viņa dosies uz iecirkni Kongresu namā, lai piedalītos tautas nobalsošanā par 10.Saeimas atlaišanu

Tētis Arnis, kurš meitu vedīs pretim līgavainim Āronam Miķelim Eglītim, vispirms pavadīs viņu līdz referenduma urnai.

«Esam pilsoniski aktīvi,» saka Sabīne, pieminot brīdi, kad pēc Valda Zatlera runas noklausīšanās ar draugiem steidzās uz prezidenta pili. Kāzu datums tajā dienā jau bija zināms, referenduma datums – ne.

Tas, ka 23.jūlijs viņu ģimenei ir dubultzīmīgs, atklājās vēlāk, divas nedēļas pirms kāzām no Amerikas uz Latviju atlidojot Ārona vecākiem Mikum un Bērnijai Eglīšiem. Pirms 38 gadiem, dumpīgajā hipiju laikā, viņi tieši šajā dienā aizbēga no draugiem un radiem, lai apprecētos. Vēl vairāk – 1929.gadā, 23.datumā, tikai nevis jūlijā, bet jūnijā, Doma baznīcā laulāti Ārona vecvecāki Alfrēds Eglītis un Lilija Bražinska.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu