Rīgas domes opozīcija protestē pret propagandas avīzi • IR.lv

Rīgas domes opozīcija protestē pret propagandas avīzi

28
Foto: Lauris Vīksne, F64

Izsludinātajā cenu aptaujā uzvarējis ar Saskaņas centru saistīts uzņēmums 

Rīgas domas frakciju bloka Vienotība deputāti kategoriski iebildīs RP SIA „Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) meitasuzņēmuma dibināšanai, kas nodarbotos ar informatīvās avīzes izdošanu, ja šādu uzņēmumu RD vadība tomēr izlemtu dibināt, informē domnieks Olafs Pulks (Vienotība).

Viņi vaicā, vai šāda ikmēneša laikraksta izdošana patiešām ir efektīvākais iedzīvotāju informēšanas veids.

Avīzes pirmajā numurā domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) klāstīja par domē paveikto bērnudārzu rindu mazināšanā, kas gan īsti nav definējams kā „informācija par aktuālajiem jautājumiem namu apsaimniekošanas jomā” un satura neatbilstība norādītajiem mērķiem var tikt uzskatīta kā propaganda vai rupors pirms vēlēšanām, norāda O.Pulks.

Uzņēmums deputātiem skaidro, ka avīzes izdošana nodrošinās iedzīvotājiem iespēju „pieņemt sev izdevīgākus lēmumus par ēkas apsaimniekošanu”.

Pirmā numura izdošana „Rīgas namu pārvaldniekam” izmaksājus Ls 3651,46.

Aprīlī izsludinātajā cenu aptaujā par izdevīgāko piedāvājumu atzīts SIA „Poligrāfijas grupa Fenster”, kuras vadītājs ir RD deputāts Andrejs Kozlovs (Saskaņas centrs), apgalvo domes opozīcija.

Savukārt SIA “Poligrāfijas grupa Fenster” valdes priekšsēdis Andris Līvmanis Ir.lv darīja zināmu, ka uzņēmums nekad nav piedalījies “Rīgas namu pārvaldnieka” konkursā par informatīvā izdevuma drukāšanu.

Cenu aptaujā un sagatavotajā līgumā laikraksta „Rīgas Avīze” apjoms noteikts 16 lappušu, bet cena – Ls 2993 bez PVN – piedāvāta par astoņu lappušu biezu izdevumu. Līgumu iecerēts noslēgt uz gadu, norāda opozīcijas deputāti.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu