Atbrīvoti Libānā nolaupītie igauņi • IR.lv

Atbrīvoti Libānā nolaupītie igauņi

33
Nolaupītie igauņu velotūristi. Foto: AFP/LETA

Septiņi martā nolaupītie igauņu velotūristi ceturtdien atbrīvoti.

Par to pavēstīja policijas amatpersona, ziņo AFP.

“Visi septiņi nogādāti Arsālas pilsētā (Bekaa ielejā), un kā izskatās, viņi ir pie labas veselības,” sacīja policijas amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Patlaban atbrīvotie igauņi atrodas Francijas vēstniecības paspārnē Beirūtā, raksta Postimees. Ceturtdien turp dosies arī Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paetss.

The Daily Star raksta, ka igauņi atbrīvoti plkst. 8.30 pēc vietējā laika Bekaa ielejā netālu no Arsalas pilsētas, kas atrodas Sīrijas robežas tuvumā.

23.martā bruņoti uzbrucēji Zehlas pilsētas apkaimē Bekaa ielejā Libānas austrumos nolaupīja septiņus nule kā no Sīrijas iebraukušus Igaunijas velotūristus. Saskaņā ar aculiecinieku stāstīto tūristiem draudēts ar ieročiem, viņi piespiesti iekāpt autofurgonā un aizvesti nezināmā virzienā. 

Atbildību par nolaupīšanu uzņēmusies līdz šim nedzirdēta organizācija “Atdzimšanas un reformu kustība”.

Aprīlī tīmeklī parādījās videomateriāls, kurā nolaupītie tūristi aicināja Libānas, Saūda Arābijas, Jordānijas un Francijas līderus viņiem palīdzēt, bet nekādas prasības savu nolaupītāju vārdā neizvirzīja. 

Otrajā video, kas tīmeklī tika ievietots maijā, viņi kritizēja Igaunijas valdību, jo tā viņus ir pametusi, un sacīja, ka viņiem draud “lielas briesmas”. 

Izmeklēšanai tuvu stāvošs informācijas avots toreiz apliecināja, ka video tīmeklī ievietots no Damaskas, ar to raisot minējumus, ka velotūristi no Libānas aizvesti uz Sīriju.

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu