Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3
Spānijas galvaspilsētai Madridei tagad ir pašai savas kino zvaigžņu bulvāris līdzīgi kā Holivudai — Calle de las Estrellas jau iemūžināti 25 spāņu kino personību vārdi, bet turpmāk katru gadu to papildinās ar divām jaunām zvaigznēm. Bulvāra atklāšanā piedalījās režisors Pedro Almodovars, kā arī aktieri Penelope Krusa un Havjers Bardems, kuri apprecējās pērn jūlijā, bet šā gada janvārī pasaulē sagaidīja savu dēlu Leo. Foto — AFP/LETA

Nedēļas notikumi pasaulē


Hāgas Starptautiskā krimināltiesa izdevusi orderi Lībijas līdera Muamara Kadāfi arestam.
Tiesa apsūdz viņu noziegumos pret cilvēci un par to, ka viņš pavēlējis nogalināt civiliedzīvotājus pēc tam, kad februāra vidū Lībijas iedzīvotāji sāka protestēt pret Kadāfi režīmu. Režīma spēku un tā pretinieku sadur-smēs bojā gājuši tūkstošiem cilvēku.

Grieķijā otrdien sākās divu dienu ģenerālstreiks, tikmēr valdība cenšas gūt parlamenta atbalstu jauniem taupības pasākumiem, kas paglābtu no valsts maksātnespējas izsludināšanas. Pasākumi paredz līdz 2015.gadam samazināt valdības tēriņus par 28,6 miljardiem eiro un no privatizācijas iegūt 50 miljardus eiro.

Pirmdien Īslande oficiāli sāka Eiropas Savienības iestāšanās sarunas. Tās sāktas četrās no kopumā trīsdesmit piecām sadaļām, un divas no tām jau noslēgtas. Pateicoties dalībai Eiropas Ekonomiskajā zonā, Īslande jau ir nodrošinājusi pilnīgu vai daļēju atbilstību divām trešdaļām Briseles prasību, taču līdz šim nav spējusi vienoties ar ES par zvejošanas tiesībām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu