Bans Gimuns atkārtoti ievēlēts ANO ģenerālsekretāra amatā • IR.lv

Bans Gimuns atkārtoti ievēlēts ANO ģenerālsekretāra amatā

34
Attēlā: Ģenerālsekretārs Bans Gimuns nodod zvērestu otrajam termiņam.

Bana līdzšinējā darbība augstajā amatā vērtēta pretrunīgi

ANO Ģenerālā asambleja otrdien vienbalsīgi uz otru amata pilnvaru termiņu pārvēlējusi līdzšinējo ģenerālsekretāru Banu Gimunu, vēsta aģentūras LETA un AFP.

192 locekļu asambleja par 67 gadus veco bijušo Dienvidkorejas ārlietu ministru balsoja ar atbalsta paušanu. Viņa otrais termiņš sāksies 1.janvārī un beigsies 2016.gada nogalē.

Bans par gatavību turpināt darbu organizācijas vadītāja amatā paziņoja pirms divām nedēļām, un piektdien viņa kandidatūru atbalstīja Drošības padome. Neviens cits pretendents uz šo prestižo amatu netika.

Bans par savu galveno uzdevumu izvirzījis cīņu pret globālo sasilšanu, ko viņš uzskata par cilvēces “vissvarīgāko prioritāti”. Tāpat viņš sola arī turpmāk iestāties par protestētājiem arābu valstīs.

Bana līdzšinējā darbība augstajā amatā tiek vērtēta pretrunīgi. Eksperti atzinīgi vērtē viņa rīcību cīņā pret globālo sasilšanu, taču par lielu neveiksmi uzskata 2009.gada Kopenhāgenas klimata samita izgāšanos. Tāpat viņam tiek pārmesta nepietiekami aktīva iestāšanās pret cilvēktiesību pārkāpumiem tādās valstīs kā Ķīna.

Atzinīgāku vērtējumu izpelnījusies ģenerālsekretāra reakcija uz krīzi Kotdivuārā, kā arī iestāšanās par protestētājiem arābu valstīs un sieviešu tiesībām.

Komentāri (34)

mxblack 22.06.2011. 12.08

Apsveicu viņu! tikai mani gan vairāk interesē velosipēdistu drošība tepat uz Latvijas ceļiem. Bet tas jau protams ir tikai niecīgs uz tādu notikumu fona.

0
0
Atbildēt

1

    silvija_vitina > mxblack 22.06.2011. 12.44

    Esi mierīgs. Par velosipēdistu drošību Zivtiņš parūpēsies! katram v-pēdistam liks iepūst trubiņā, savukārt visus šoperus, kas policistam nevarēs uzrādīt derīgu med.izziņu – noštrāpēs (30 ls) … tā teikt “preventīvais darbs” ceļu satiskmes uzlabošanai…

    priecīgus svētkus :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu