Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

1

Nedēļas notikumi Latvijā


Jaunievēlētā Valsts prezidenta Andra Bērziņa kanceleju vadīs Gundars Daudze,
bijušais Saeimas priekšsēdētājs, partijas Latvijai un Ventspilij biedrs. Bērziņš atzinīgi vērtējot Daudzes pieredzi, vadot 9.Saeimas darbu, un arī to, ka viņš ir ieņēmis vadošus amatus un uzkrājis pieredzi parlamentārajā darbā. Kancelejas vadītāja vietnieks arī turpmāk būšot Ēriks Ozols, bet Andris Pelšs ir piekritis turpināt darbu par padomnieku ārpolitikas jautājumos.

Latvija starptautiskajos tirgos pārdevusi 10 gadu obligācijas 500 miljonu ASV dolāru vērtībā, tādējādi pirmoreiz kopš 2008.gada sākuma atgriežoties šajos tirgos. Obligāciju fiksētā likme noteikta 5,25%, bet ienesīgums – 5,491%. Obligāciju uzcenojums ir 237,5 bāzes punkti virs vidējām swap likmēm.

Noslēgusies tautas skaitīšana, kas norisinājās no 1.marta. Centrālās statistikas pārvaldes pašreizējie dati liecina, ka Latvijā ir mazāk nekā divi miljoni iedzīvotāju. Emigrējuši varētu būt divreiz vairāk, nekā iepriekš lēsts, – apmēram 200 tūkstoši. Taču saskaitīto personu skaits pilnībā neraksturo Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju skaitu. Lai to noteiktu, CSP, izmantojot tās rīcībā esošos valsts reģistrus un datubāzes, analizēs un iegūs informāciju par tiem valsts pastāvīgajiem iedzīvotājiem, kuri tautas skaitīšanas laikā netika saskaitīti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu