Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Amerikāņu mākslinieces Dženiferas Aloras un kubieša Giljermo Kalsadiljas instalācija Venēcijas biennālē — skriešanas celiņš uz augšpēdus novietota tanka kāpurķēdēm. Biennāle tika atklāta 4.jūnijā un darbosies līdz 27.novembrim. Foto — AFP/LETA

Nedēļas notikumi pasaulē

Bijušais Bosnijas serbu armijas komandieris Ratko Mladičs pagājušo piektdien pirmo reizi stājās Hāgas tribunāla priekšā. Viņš atteicās atzīt vai noliegt savu vainu inkriminētajos noziegumos. Mladičs tika aizturēts pirms divām nedēļām Serbijā, pēc tam izdots Nīderlandei. Viņu apsūdz par genocīdu, cilvēku vajāšanu un iznīcināšanu, slepkavībām, tajā skaitā par Srebrenicas slaktiņu, kad tika noslepkavoti aptuveni 8000 musulmaņu vīriešu.

Vācijas veselības aizsardzības iestādes turpina meklēt, kas ir E.coli baktērijas infekcijas uzliesmojuma avots. Sākotnēji tika vainoti no Spānijas ievestie gurķi, pēc tam – diedzētas sēklas no kādas saimniecības pašā Vācijā, taču papildu analīzes to nav apstiprinājušas. Infekcijas uzliesmojums Eiropā ne tikai laupījis dzīvību teju 20 vāciešiem un tūristiem, bet arī izraisījis ekonomisku spriedzi. 

Patēriņa cenas Baltkrievijā šāgada pirmajos piecos mēnešos palielinājušās par 20%, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, paziņojis Baltkrievijas ekonomikas ministra vietnieks Andrejs Turs. 24.maijā Baltkrievijas Centrālā banka paziņoja par Baltkrievijas valūtas – rubeļa – devalvāciju. Eirāzijas Ekonomiskā kopiena, kurā dominējošā loma ir Krievijai, pagājušonedēļ vienojās par trīs miljardu dolāru liela aizdevuma piešķiršanu Baltkrievijai, kurai apmaiņā pret aizdevumu nākamo trīs gadu laikā ik gadu nāksies pārdot valsts īpašumus 2,5 miljardu dolāru vērtībā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu