10 populārākie arhitekti • IR.lv

10 populārākie arhitekti

5
1. Oskars Nīmeijers

Vai fanu skaits Facebook var būt popularitātes rādītājs? Iespējams, ka jā. Ņemot vērā šo principu, šeit minēti desmit populārākie arhitekti vai arhitektu biroji pasaulē

1. Oskars Nīmeijers. 228 850 fanu. 103 gadus vecais brazīlietis visvairāk strādājis galvaspilsētā Braziljā, kas dibināta tikai 1960.gadā un arhitektoniski nav sajaucama ne arvienu citu. Savukārt Nīmeijera jaunākais darbs ir viņa vārdā nosauktais starptautiskais kultūras centrs Spānijas pilsētā Avilā.

2. Zaha Hadida. 216 230. Irāņu izcelsmes britu arhitekte pērn saņēma prestižo Stērlinga arhitektūras balvu par jaunatklāto 21.gs. mākslas muzeju MAXXI Romā.

3. Renco Piano. 145 660. Itālieša pazīstamākais darbs ir Pompidū centrs Parīzē (1977), kuram viņš bija viens no līdzautoriem. Pašlaik visvairāk uzmanības pievērsts Shard London Bridge, kas pēc plānotās pabeigšanas nākamgad būs augstākā ēka Eiropas Savienībā (310 m).

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu