Pastardienas kalendārs • IR.lv

Pastardienas kalendārs

4

«Bībele garantē!» – ar šādu reklāmas saukli tika gaidīts pasaules gals 21.maijā. Izrādījās, ka garantijas termiņš ir beidzies. Taču pasaulē netrūkst cilvēku, kas fatālisma pilni savos kalendāros jau atzīmējuši citus datumus

Pirms divām nedēļām gaidītā un tā arī nesagaidītā pasaules gala drudža autors ir amerikāņu radio sludinātājs Harolds Kempings (89). To viņš bija izskaitļojis Bībelē. Šis bija jau otrais pasaules gals, ko solīja Kempings – pirmoreiz pasaules bojāeju viņš pieteica 1994.gadā, bet vēlāk taisnojās, ka esot kļūdījies matemātiskos aprēķinos. Šķiet, ka matemātika joprojām nav viņa stiprā puse. Starp citu, jaunais misēklis sanācis diezgan dārgs, jo pastardienas reklāmas plakātiem Kempings un viņa reliģiskie sekotāji visā pasaulē iztērēja vairāk nekā 100 miljonus dolāru.

Nākamie «bīstamie» datumi
22.09.2012. ASV kosmosa izpētes aģentūras NASA speciālisti prognozē spēcīgu Saules uzliesmojumu. Tas nebūs gluži pasaules gals, taču var izsist no ierindas apjomīgas energoapgādes sistēmas un elektroniku.

21.12.2012. Saskaņā ar seno maiju indiāņu kalendāru noslēgsies piektais solārais cikls – Zeme, Jupiters, Marss un Saturns sastāsies rindā no Saules. Tas izraisīs spēcīgas enerģijas plūsmu caur Zemes atmosfēru, ar kuru mūsu planēta nespēšot tikt galā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu