Annas Poļitkovskas slepkavībā aizdomās turētais ir ticis arestēts • IR.lv

Annas Poļitkovskas slepkavībā aizdomās turētais ir ticis arestēts

21
Attēlā: Anna Poļitkovska
Gundega Šķēla

Aizturētais turēts aizdomās kā tiešais izpildītājs, bet slepkavības pasūtītāji nav noskaidroti

Krievijas varas iestādes aizturējušas galveno aizdomās turēto personu, Rustamu Mahmudovu, sakarā ar 2006. gadā nogalināto krievu žurnālisti un Kremļa kritiķi Annu Poļitkovsku, otrdien informējis arestētā ģimenes advokāts Saidahmets Arsamerzajevs un Čečenijas Iekšlietu ministrijas pārstāvis, ziņo LETA-AFP .

Čečenijas Iekšlietu ministrijas Kriminālizmeklēšanas nodaļas pārstāvis norādījis, ka aizdomās turamā Rustama Mahmudova arestu veikuši ministrijas spēki. Savukārt Rustama Mahmudova advokāts ziņojis, ka Mahmudovs arestēts pirmdienas vakarā, savu vecāku mājā Čečenijā.

Rustams Mahmudovs tiek turēts aizdomās kā tiešais slepkavības izpildītājs, un līdz aizturēšanas brīdim esot bēguļojis. Savukārt slepkavības pasūtītāji nav noskaidroti.

“Mēs domājam, ka viņš tiks nogādāts Maskavā,” norādījis advokāts.

Vairākus gadus konkrētajā lietā tika pārbaudīta arī Rustama Mahmudova brāļu, Džabraila un Ibragima, kā arī bijušā milicijas virsnieka Sergeja Hadžikurbanova saistība ar Poļitkovskas slepkavību.

Lai gan iepriekš minētās personas 2009.gadā tiesā tika attaisnotas, pamatojoties uz pierādījumu trūkumu, Augstākā tiesa spriedumu atcēla, tādejādi izmeklēšana pret aizdomās turētajiem tika atsākta.

 

Komentāri (21)

mary75 31.05.2011. 21.41

Kā runā, pasūtītājs ir Kadirovs, un to visi zinot, pārējais viss teātris.

+3
0
Atbildēt

0

ivetao2007 31.05.2011. 22.04

Latvieši savus noziedzniekus apcietina. Arests ir svešvārds, ko savai valodai piekabinājuši krievi, bet lativijiši šo dadzi pielipinājuši mūsu valodai. Policija neko “neizņem” bet atsavina.

0
-1
Atbildēt

1

    Aivars Krauklis > ivetao2007 01.06.2011. 09.03

    Man arī patiktu tīrāka valoda, bet šoreiz te bieži redzama ķeza – pietiekoši precīza termina trūkums. „Atsavināt” nozīmē īpašuma tiesību maiņu, un tā nu nekādi nevar saukt aprakstīto policijas darbību, bet korekta termina mūsu valodā nezinu. Arī „elektrība” nav latviešu vārds, ungāri joprojām to saucot par… apmēram „dzintarainību”….
    Par tēmu – Krievzeme dabīgā, ko nozīmēs, to notiesās.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu