Šī gada „blondīņu gājiens" sapulcējis visvairāk dalībnieču • IR.lv

Šī gada „blondīņu gājiens” sapulcējis visvairāk dalībnieču

37
Blondīņu parāde 2011. gada 28. maijā. Foto: Andrejs Terentjevs, F64
Karīna Vītiņa

Sestdien notika trešais „Go Blonde” festivāls, kas piesaistīja lielu vīriešu uzmanību

Latvijas blondīņu parāde ārvalstu presē tiek dēvēta gan par pozitīvu mēģinājumu uzmundrināt iedzīvotājus krīzes laikā, gan muļķīgu izrādīšanos, tomēr komentētāji ir vienisprātis, ka pasākums ir efektīvs tūristu piesaistīšanai, vēsta Francijas ziņu aģentūra AFP.

“Simtiem rozā drēbēs ģērbušās blondīnes sestdien devās gājienā pa Rīgas ielām, uzmundrinot valsts noskaņojumu ekonomiskās krīzes laikā,” vēsta Francijas aģentūra AFP. Kā arī Latvijas “Blondīņu parāde” kļuvusi par “iecienītu pasākumu starptautiskajos medijos, kas izsalkuši pēc jebkāda attaisnojuma nodrukāt fotogrāfijas ar garkājainām blondīnēm”, raksta aģentūra DPA.

Savukārt izklaides portāls “Jezebel.com” blondīņu gājienam veltījis dzēlīgu aprakstu ar nosaukumu “Vīriešu lūrēšana glābs Latvijas ekonomiku”, vienlaikus informatīvajā aprakstā par Latviju pieļaujot virkni neprecizitāšu. Raksta autore izteicās, ka „izcili idiotiskas lietas mēģina sevi pasargāt no kritikas, ziedojot naudu labdarībai.” tā informē LETA.

Kā apgalvoja, parādes dalībniece Pirātīte: „Blondīnes, tas ir saule, prieks un gaišums. Mēs, kopā sanākot, nesam prieku visiem klātesošajiem. Es esmu blondīne un manā dvēselē mīt blondīne. Tomēr iekšēji mēs esam nopietnas, ikdienā katrai ir savs darbs, un nevar atļauties uzvesties vieglprātīgi.”. Viņa atzina, ka pasākumu viņa gaidot katru gadu ar lielu prieku, jo tā esot skaista tradīcija ar cēlu mērķi. Šogad speciāli gājienam dalībniece noīrējusi pirātes kostīmu.

Cita gājiena dalībniece Liene piedalās festivālā pirmoreiz. „Ideja par piedalīšanos pasākumā radās spontāni pēdējā brīdī, tāpēc nebija daudz laika īpaši sagatavoties, bet galvenais jau ir piedalīties. Viss šodien šeit ir pozitīvs un esmu ļoti priecīga, ka atnācām par spīti tam, ka nav tik silts un saulains, kā varbūt gribētos.” Pastāv uzskats par to, ka blondīnes nav intelektuālas un praktiskas. Aptaujājot vairākas dalībnieces vai viņas tam piekrīt atzina, ka šis apgalvojums ir stereotipisks. Kā minēja festivāla dalībniece Agnese „Ir viegli piekārt birku un visas pielīdzināt, un ievietot vienā rāmī. Realitātē daudzas blondīnes ir gudras un viltīgas, jo apzinās savu šarmu un pievilcību. Tāpēc blondīnes var atļauties būt nedaudz klīrīgas, jo tā ir mūsu priekšrocība, ko mēs ļoti labi protam izmantot.”

Gājiens notiek jau trešo gadu, un visi no tā gūtie ienākumi tiek ziedoti labdarībai. Šogad savākto naudu ir ieplānots ziedot bērnu ar īpašām vajadzībām rehabilitācijas centram. Trešajam blondīņu festivālam “Go Blonde” piereģistrējušās 32 dalībnieču komandas, un kopumā festivāla gājienā piedalījās ap 3000 dalībnieču, kā informē aģentūra LETA.

 

Komentāri (37)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu