Ušakova veselības stāvoklis joprojām nopietns, bet stabils • IR.lv

Ušakova veselības stāvoklis joprojām nopietns, bet stabils

11
Attēlā: Nils Ušakovs.

Rīgas mēra ārstēšanās izdevumu segšanai atvērts ziedojumu konts

Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) veselības stāvoklis joprojām ir nopietns, taču vācu mediķi pozitīvi vērtē to, ka tas saglabājas stabils, ceturtdien vēsta aģentūra LETA.

Kā aģentūru informēja mēra preses sekretāre Anna Kononova, Ušakovs, kurš turpina ārstēšanos Berlīnes klīnikā “Charite”, joprojām saņem intensīvu medicīnisko palīdzību.

Ušakova atbalstam atvērts ziedojumu konts, lai palīdzētu piederīgajiem segt viņa ārstēšanās izdevumus. Mēra piederīgie norāda, ka daudzi cilvēki izteikuši ne tikai atbalsta vārdus, bet arī piedāvājumus sniegt materiālu palīdzību izdevumu segšanai, jo ārstēšanas process ir sarežģīts un arī dārgs. Tāpēc uz Ušakova mātes vārda atvērts ziedojumu konts.

Ušakovu ģimene pateicas visiem, kas sniedz atbalstu šajā grūtajā brīdī. Minētais ir vienīgais konts, kurā tiek vākti līdzekļi mēra ārstēšanai. Visi līdzekļi, kas paliks pēc ārstēšanas izdevumu apmaksas, tiks novirzīti labdarībai, uzsver mēra ģimene.

Rīgas domes slimnīcā nonāca 21.maijā, pēc tam kad piedalījās “Nordea” Rīgas maratonā. Viņš gatavojās noskriet 21 kilometra distanci, taču dažus desmitus metru pirms finiša Ušakovam kļuva slikti, un viņš zaudēja samaņu.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka runa ir par muskuļa šķiedru bojājumiem, kādi var rasties pēc pārkaršanas, lielas fiziskas slodzes un citos apstākļos. Tas var izraisīt organisma saindēšanos, jo muskuļu audi var nonākt citās orgānu sistēmās.

Ušakovs naktī uz 25.maiju ar speciālu medicīnisko lidmašīnu tika nogādāts Berlīnē. Uz Vāciju Rīgas domes priekšsēdētāju nogādāja Vācijas mediķi. Berlīnē pie Rīgas mēra patlaban atrodas viņa sieva Jeļena Ušakova, kā arī preses sekretāre Kononova.

Kononova jau iepriekš aģentūrai LETA atzina, ka karstuma dūriena un skābekļa bada dēļ mēram cietusi visa iekšējo orgānu sistēma, tāpēc, konsultējoties ar ārvalstu kolēģiem, speciālisti ieteica pārvest Ušakovu uz Berlīnes klīniku, kur ārstiem ir lielāka pieredze šādu gadījumu ārstēšanā.

Komentāri (11)

raimonds_bossltd 26.05.2011. 15.43

to Oskars_P
Būšu tur un raudzīšu, lai tu, PLL jauniešu nodaļas pediņ, neatļaujies par daudz.

+7
0
Atbildēt

0

garausiitis 26.05.2011. 20.08

Oskar , es ar tur būšu , uzvalkā un šlipsē, ko velku reti. Gribas uz tādiem mudakiem kā Tu paskatīties

+4
0
Atbildēt

0

kdaljajev 26.05.2011. 21.13

Nez uz kurieni vestu parastu mirstīgo ar tādu diagnozi.Droši vien pa taisno uz kapiem.Jācer ka Ušakovs izveseļosies un nākošgad maratonu skriet sūtīs vietnieku,ja tas vēl būs uz brīvām kājām.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu