SC neatklāj lēmumu, VL-TB/LNNK sola atbalstu Zatleram • IR.lv

SC neatklāj lēmumu, VL-TB/LNNK sola atbalstu Zatleram

17
Andris Bērziņš (ZZS)
Indra Sprance

Otra lielākā Saeimas frakcija lēmumu sola pieņemt pirmdien

Piecu Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) deputātu izvirzītais Valsts prezidenta amata kandidāts deputāts Andris Bērziņš trešdien aiz slēgtām durvīm tikās ar “Saskaņas centra” un “Visu Latvijai!” – “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcijām, pēc tikšanās SC paziņoja, ka lēmumu pieņems pirmdien, savukārt VL- TB/LNNK apliecināja atbalstu Zatleram.

SC deputāts Andrejs Klementjevs žurnālistiem sacīja, ka SC nepieciešams laiks, lai pārdomātu, par kuru prezidenta kandidātu – pašreizējo Valdi Zatleru vai Andri Bērziņu – balsot. Bērziņš deputātiem esot atstājis ļoti pozitīvu iespaidu, jo bijis zinošs tautsaimniecības jautājumos. Tomēr SC svarīgākais šķiet viens jautājums – lai Latvijas valsts prezidents apzinātos, ka “”Saskaņa” nav pabērns, kurš visu laiku stāv stūrī. Ir jābūt pārliecībai, ka mēs varam iestāties varā šodien, rudenī vai Jaunajā gadā. Tas nav svarīgi – kad, galvenais, lai būtu pārliecība, ka viņam tas nebūtu tabu.”

Lai arī SC uzklausījusi abus prezidenta amata kandidātus, lēmuma pieņemšana atstāta uz vēlāku laiku. Klementjevs apgalvoja, ka SC frakcija lēmumā būs vienota – visi 29 deputāti balsos tā, kā tiks pieņemts lēmums, līdz ar to – bez SC balsīm prezidentu nevarot ievēlēt.

Savukārt VL – TB/LNNK frakcijas vadītājs Einārs Cilinskis un VL līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars žurnālistiem atzina, ka VL-TB/LNNK frakcija savu viedokli pēc tikšanās ar Bērziņu nav mainījusi, visi deputāti atbalstīšot Zatleru. Tieši pretēji – VL-TB/LNNK nostiprinājusies pārliecība, ka ar Zatleru viedoklis daudzos jautājumos sakrīt ievērojami vairāk, nekā ar Bērziņu, žurnālistiem sacīja Dzintars.

Kāds VL-TB/LNNK politiķis Ir.lv pēc frakcijas tikšanās ar Bērziņu sacīja, ka “iespaids par Bērziņu bija graujošs. Viņš faktiski neatbildēja ne uz vienu jautājumu, ” sacīja politiķis, lūdzot neatklāt viņa vārdu.

Savukārt Bērziņš žurnālistiem uzsvēra, ka, tiekoties ar SC un VL-TB/LNNK, nav centies vākt balsis sev, bet gan vienkārši centies iepazīstināt ar sevi, saviem uzskatiem. Tāpat Bērziņš bija izvairīgs par to, cik liels atbalsts viņam šobrīd varētu būt Saeimā.

Kā novēroja Ir.lv, visi SC frakcijas deputāti,ienākot telpā Bērziņam, piecēlās kājās līdzīgi kā to dara, izrādot cieņu jau esošam valsts prezidentam. Savukārt VL-TB/LNNK deputāti šādu cieņu nav izrādījuši.

Komentāri (17)

lebronj2356 25.05.2011. 17.32

Tātad skaidrs, soglasņiki ir par Bērziņu, ar noteikumu, ka šis ienesīs šos varas saulītē – tātad Dombrovska koalīcija ir jādemontē, vismaz pašreizējā veidolā – paša Vienotība diemžēl šo koalīciju nestiprina(par Kampartipa akmeņiem nerunāsim). Spieķi riteņos var ielikt KNAB aktivitātes pret Lembergu, cerēsim, ka tā !

+4
-1
Atbildēt

0

Una Grinberga 25.05.2011. 17.02

Nedaudz sasmējos par SC, ja viņiem liekas, ka Bērziņš ir dikti kompetents “tautsaimniecībā” un konkrēti atbild uz jautājumiem. Un pārliecība, ka bez SC nekas nevar notikt, arī ir kurioza. Ja A^3 ieliek cietumā, tad valsts uzplaukuma potenciāls dubultojas pat bez komunisma lielās rokas uz pleca!

+4
-1
Atbildēt

0

kristaps_drone 26.05.2011. 09.54

“Viņš faktiski neatbildēja ne uz vienu jautājumu … Savukārt Bērziņš žurnālistiem uzsvēra, ka nav centies vākt balsis sev, bet gan vienkārši centies iepazīstināt ar sevi, saviem uzskatiem.” – super kandidāts! Neatbildot ne uz vienu jautājumu, spēj iepazīstināt ar saviem uzskatiem! Ja vēl Lapsas portālā palasa par Bērziņa kā kampēja pieredzi , bilde iznāk ļoti interesanta.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu