Karīna Baļuka, izglāba slīkstošo brāli • IR.lv

Karīna Baļuka, izglāba slīkstošo brāli

4
3.klases skolniece Karīna Baļuka izglāba slīkstošo brāli, veicot sirds masāžu un izsaucot neatliekamo medicīnisko palīdzību. Foto — Mārtiņš Zilgalvis, F64
Ieva Alberte

Karīna ir ziķeris. Bauskas 2.vidusskolas skolotāju istabā viņa ienāk droši, apsēžoties iztaisno muguru un atglauž matus. Nomirdz lakotie nagi un auskari. Karīna ir gatava uzklausīt jautājumus

Jautājums ir viens – kur desmitgadīgā meitene iemācījās sirds masāžu, ko veica savam pusotru gadu vecajam brālim pēc izvilkšanas no dīķa? «Filmā redzēju!» Karīna ar rādītājpirkstu gaisā uzmet cilpu un nosmīn, ievelkot galvu plecos. 

Tad, salikusi rokas uz galda kā skolas solā, nopietni turpina: «Bija tā. Mamma un tētis svētdien stādīja kartupeļus. Brāli vajadzēja pieskatīt omei un opim, bet sanāca tā, ka to darīju es. Ome pagalmā strādāja. Kamēr brālis ar āmuru spēlējās, iegāju siltumnīcā. Tajā ienāca Nero un sāka mani vilkt ārā.» 

Nero ir vilku sugas suns. Uz dīķa pusi viņš meiteni vilka aiz drēbēm. Pie krasta Karīna ieraudzīja brāli. Viņš nekustējās, seja bija ūdenī. Karīna noskrēja pa stāvo krastu un izvilka viņu aiz biksēm. «Krastā kāpu, turēdamās pie krūmiem. Nero man palīdzēja.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu