Vītols aicina prezidenta amatā atkārtoti apstiprināt Zatleru • IR.lv

Vītols aicina prezidenta amatā atkārtoti apstiprināt Zatleru

37
Foto: Ieva Cika, LETA
Pauls Raudseps

Divas partijas mecenātam izteikušas piedāvājumu startēt prezidenta vēlēšanās

Vītolu fonda dibinātājs, uzņēmējs un mecenāts Vilis Vītols no divām partijām saņēmis piedāvājumu startēt Valsts prezidenta vēlēšanās, taču viņš no tā atteicies, uzskatot, ka Latvijai labākais būtu prezidenta amatā uz otru pilnvaru termiņu apstiprināt pašreizējo prezidentu Valdi Zatleru.

To Ir.lv sacīja Vītols. “Es kategoriski uzskatu, ka Saeimai būtu jānobalso par Zatleru, ” pauda Vītols.

Ir.lv rīcībā esošā informācija liecina, ka par Vītola izvirzīšanu varētu būt sprieduši atsevišķi Saeimas deputāti no Zaļo un Zemnieku savienībā ietilpstošās Zaļās partijas. Šīs partijas deputāti joprojām nav izlēmuši, kā balsos Valsts prezidenta vēlēšanās. Viņiem nākamotrdien paredzēta atsevišķa tikšanās ar Zatleru. Tajā varētu piedalīties deputāti – Kārlis Seržans, Ingmārs Līdaka, Rihards Eigims, Iveta Grigule, ZZS priekšsēdētājs Raimonds Vējonis un Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks

Lai arī Saeimas opozīcijā esošajiem politiķiem pēdējo dienu laikā radies priekštats, ka šīs nedēļas sākumā koalīcijā ir panākta vienošanās par nākamo prezidentu un tas varētu arī nebūt Zatlers, apvienības “Vienotība” priekšsēdētāja un Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa Ir.lv to noliedza, paužot viedokli, ka Zatlera izredzes joprojām ‘”ir diezgan lielas”. Saeimas spīkere arī noliedza, ka notikušas kādas kuluāru sarunas, kurās būtu panākta kāda vienošanās. To, ka “Vienotība” līdz šim nav apspriedusi citus variantus kā vien atbalstu Zatleram Ir.lv apliecināja arī citu “Vienotību” veidojošo partiju politiķi, norādot, ka bez apvienības lēmuma jebkāda vienošanās šaurā lokā ir tikai šaurā lokā runātais, ko, iespējams, nemaz nebūtu iespējams “izdabūt cauri “Vienotībai””.

Ir.lv rīcībā esošā informācija liecina, ka Saeimas kuluāros pēdējo dienu laikā apspriesta arī Latvijas Bankas vadītāja Ilmāra Rimšēviča iespējamā virzība Valsts prezidenta amatam, taču kā Ir.lv apliecināja bankas Sabiedrisko attiecību nodaļā, neviens ar šādu piedāvājumu pie Rimševiča neesot nācis un bankas vadītājs šādu iespēju neizskatot.

 

Komentāri (37)

Una Grinberga 12.05.2011. 17.46

Tas, kurš atsakās no varas varas pēc, ir īstens godavīrs! Vienmēr apbrīnoju cilvēkus, kas atsakās cēlu principu dēļ, apzinoties savas spējas vai arī neklupinot kādu citu kandidātu. Vītols zina, ka augstā līmenī panest šo nastu nespētu un ka Zatlers esošajā situācijā ir labākais kandidāts, kāds pagaidām ir, un tādēļ “nejauc gaisu” kaut kāda egoisma vai apslēptu ambīciju dēļ.

+12
0
Atbildēt

0

dro 12.05.2011. 17.32

Latvijai tads goda virs ka Vitols butu lielisks prezidents. Visu cienu Vitolam, bet Zatleru par prezidentu!

+13
-2
Atbildēt

1

    anita_meistere > dro 12.05.2011. 17.39

    Vītola kungam daudz labi darbi darāmi. Politikā list, tik veselību bojāt. Vītols īsts 100% Latvietis, goda vīrs…kas pat bez amatiem un tituliem spj 100x vairāk izdarīt kā daži labi ministru kabineti.

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

dro 12.05.2011. 18.11

Atsevišķi Valda Zatlera izteikumi nacionālajai apvienībai Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK padara balsošanu par viņa kandidatūru Valsts prezidenta amatam visai sarežģītu, izteicies apvienības līderis Raivis Dzintars.
______________________
Mulkis vai bledis? Vai tiesam Dzintars ar savam dombravam nesaprot, kam bruge celu?

+6
0
Atbildēt

2

    anrijs > dro 12.05.2011. 18.44

    Muļķības, skatieties plašāk ….

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    aivarstraidass > dro 12.05.2011. 18.50

    Nupat, pēc tikšanās ar V.Zatleru, Nacionālā Apvienība paziņojusi, ka atbalstīs viņa kandidatūru. Ja pieņemam, ka ne jau visi Saeimas deputāti ir blēži, tad atbalsts V.Zatleram tagad ir Vienotība+PLL+NA (48 balsis). Nu un tad jau vēl ir mūžam neatkarīgais deputāts Visvaldis Lācis, daži zaļie zemnieki (Brigmanis u.c.). Viss vēl var beigties labi.

    Roberts Zīle īpaši pieminēja, ka arī gados jaunie VL! deputāti, kuri pirms tam pauduši skeptiskākus viedokļus, balsošot tā kā ir kopīgi nolemts.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu