Mūrniece iekšlietu ministra amatam iesaka arī Voinu un Penci • IR.lv

Mūrniece iekšlietu ministra amatam iesaka arī Voinu un Penci

25
Valsts policijas priekšnieks ģenerālis Valdis Voins (K), Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks ģenerālis Ainars Pencis (L). Foto: Andrejs Strokins, F64

Latkovska un Zaķa kandidatūras “Vienotībā” un tās Saeimas frakcijā nav apspriestas

Aizejošā iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL, “Vienotība”) kā iespējamos pēctečus savā amatā minējusi arī bijušo Valsts policijas priekšnieku Valdi Voinu un bijušo Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) vadītāju, ģenerāli Ainaru Penci, vēsta aģentūra LETA.

Intervijā laikrakstam “Čas” Mūrniece izsakās, ka viņi, neesot politiķi un nespēs pieņemt politiskus lēmumus, bet spēs pieņemt profesionālus lēmumus. Viņa norāda, ka profesionālim šajā amatā ir ļoti grūti pieņemt nepopulārus lēmumus, – to varot izdarīt tikai, ienākot no malas.

Līdz šim Mūrniece kā iespējamos iekšlietu ministra kandidātus minēja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja Ainara Latkovska (“Vienotība”) un “Vienotības” frakcijas vadītāja un Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja biedra Dzintara Zaķa kandidatūras. Apvienībā “Vienotība” un tās Saeimas frakcijā neviena no tām netika apspriesta.

Latkovskis pats kategoriski noraidījis kandidēšanas iespēju, savukārt Zaķis esot ļoti labs frakcijas vadītājs, labi tiek galā ar saviem pienākumiem un veiksmīgi sadarbojas ar citām frakcijām.

Pēc Saeimas priekšsēdētājas teiktā, iekšlietu ministra amata kandidātus izvirzīs premjers Valdis Dombrovskis (JL, “Vienotība”), un ir jāsagaida viņa paša viedoklis. “Kad premjers paziņos šī amata kandidātu, tad apspriedīsim to frakcijā un koalīcijā,” iepriekš sacīja Saeimas priekšsēdētāja, “Vienotības” līdere Solvita Āboltiņa.

Jau ziņots, ka 21.februārī Dombrovskis pieņēma Mūrnieces demisiju, tomēr tika panākta vienošanās, ka Mūrniece vēl paliks amatā vairākus mēnešus – līdz 6.jūnijam, lai pabeigtu iesāktos darbus.

“Čas” raksta, ka Mūrniece esot viens no iespējamajiem iemesliem, kāpēc strauji krities vēlētāju atbalsts savulaik tik ļoti populārajai “Vienotībai”, – pašlaik to atbalsta vien 10%. Tiesa, “Vienotībā” esot vēl daži ministri, kuriem nav liela sabiedrības atbalsta, piemēram, ekonomikas ministrs Artis Kampars un ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis.

Komentāri (25)

kristaps_drone 12.05.2011. 12.25

Vai Mūrniece nevar beidzot rimties?! Viņas iniciatīvas un darbība ir bezjēdzīgu troksni un haosu radošas, žēl, ka šis teātris ar viņas atkāpšanos tik ilgi velkas!

+2
-1
Atbildēt

0

kdaljajev 13.05.2011. 09.35

Ar cerību,ka ugunsdzēsējs apslāpēs gruzdēšanas procesu,kas pārņēmis iekšlietu ministriju.

0
0
Atbildēt

0

Aldīna 12.05.2011. 16.06

Kā tad šo saprast? Pirmās divas rindkopas ir pilnīgā pretrunā viena ar otru! Vajag kādu jaunu enerģisku un ar stingru piegājienu – ja kādam nepatīk lai staigā! Tikai ne no Mūrnieces puses – viņai nav redzējuma, kaut sākumā likās, ka ir!

0
0
Atbildēt

0

lebronj2356 > lebronj2356 12.05.2011. 20.08

Labrīt…., šajā valdībā tiek darīts savādāk – kandidātus apspriež vadošie JL darboņi – rudā un Jaunups, vēl Zaķītis arī.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu