Operācija Prezidents • IR.lv

Operācija Prezidents

3
Aivars Ozoliņš

Meli ir kļuvuši par valsts augstākās amatpersonas ievēlēšanas pamatu

Prezidenta vēlēšanas īpaši labi parāda, ka Latvijā valdošās politiskās kultūras saturs ir meli. Pašreizējo taktiku var raksturot īsi – kurš pārliecinošāk samelos, ka nemelo. Līdztekus tiek mērķtiecīgi stāstīts sabiedrībai, ka tai nav jāzina, ko melotāji patiesībā gatavo mūsu valstij, un ka tā tad arī esot «politika». 

Prezidenta vēlēšanas būšot par to, «kurš kuru apspēlēs», pašsaprotami skaidro «zaļo zemnieku» Augusts Brigmanis, kā runādams par blēžu grupiņas nozagtu parpalu dalīšanu «duraku» spēlē. Viņš neticot, ka Vienotība ir godīga, solīdama balsot par Valdi Zatleru, un ka Par labu Latviju!, kas nolēmusi izvirzīt viņa kandidatūru, par viņu arī balsos. Tāpēc Zatleram neesot 51 Saeimas deputāta atbalsta. Bet viņš pats gan esot godīgs, jo jau tagad pasakot, ka no viņa frakcijas 22 deputātiem «pieci līdz septiņi» Zatleru neatbalstot. 

Šie teju jau leģendārie «pieci līdz septiņi» ZZS deputāti ir tāds pats blefs kā kukuļņēmēja priekšdienām deklarēti skaidras naudas uzkrājumi. Ne Brigmanis, ne kāds cits nav pateicis, kuri tie ir un kāpēc ir pret. Paši arī nav pieteikušies. Žurnāls Ir aprīļa vidū katram no Saeimas deputātiem personiski pavaicāja, vai viņš balsos par Zatleru, taču it neviens no ZZS neteica, ka balsos pret. Tātad melo vai nu «godīgais» Brigmanis, vai nu šie «pieci līdz septiņi» deputāti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu