Narkologi satraukti par viltus bezalkoholisko sidru • IR.lv

Narkologi satraukti par viltus bezalkoholisko sidru

44
Lauris Vīksne, F64

Kaut arī pēc likuma 1,2% stiprais sidrs nav alkoholisks, tas izraisa reibumu

Narkologi ir satraukti par alus darītavas “Cēsu alus” jaunā produkta – likuma izpratnē bezalkoholiskā sidra, kurā tomēr ir 1,2 tilpumprocenti alkohola, – pieejamību bērniem, pirmdien Latvijas Televīzijas (LTV) vēstīto citējusi aģentūra BNS.

Bažas par šī produkta vieglo pieejamību veikalos pauda Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra Narkoloģiskās palīdzības dienesta vadītāja Astrīda Stirna, kura norādīja, ka sidrs, kas satur 1,2 tilpumprocentus alkohola, noteiktā daudzumā ir kaitīgs bērnu veselībai.

Savukārt nesakārtotā likumdošana veikalniekiem šo produktu ļauj tirgot personām, kuras ir jaunākas par 18 gadiem. Tikmēr pats “Cēsu alus” nosūtījis vēstuli veikalniekiem, kurā pauž nostāju, ka šo produktu var tirgot bez ierobežojumiem, vēsta LTV. Komentējot izveidojušos situāciju, “Cēsu alus” produktu grupas vadītāja Ilona Riekstiņa gan atzina – lai gan sidrs ir bezalkoholisks dzēriens, tas nav ieteicams bērniem, ko apliecinot uz dzēriena skārdenes atrodamie uzraksti.

Komentāri (44)

mxblack 03.05.2011. 11.16

Tas ir lielisks līdzeklis ar kuru nepilngadīgos jauniešus iespējams savlaicīgi pieradināt pie alkohola. Neviens bomzis nav piedzimis par dzerāju, bet šo slimību ir iemantojis savas dzīves laikā. Viss taču sākas ar mazumiņu, pie kam pilnīgi likumīgi un legāli ar uzrakstu “bezalkoholiskais dzēriens”, zem kura ir paslēpta garda ļerga. Vai ir tiesības pastāvēt šādam sabiedrības veidojumam, kurā ar uzrakstu “bezalkoholiskais dzēriens” bērniem tiek piedāvāta ļoti garda ļerga ar kuru var sākt apreibināties jau kopš pašas bērnības? Es domāju ka ja valstij ir šāda attieksme pret saviem bērniem, tad Dievs to ātri vien likvidēs. Tieši tas jau arī pašlaik notiek, valdības nevis pārvalda valsti un strādā iedzīvotāju interesēs, bet gan strādā par kukuļiem visādu neliešu labā ar mūsu kā velētēju atbalstu. Dabā tā nedrīkst notikt un šādi veidojumi ir bīstami visai Pasaulei, jo rada dzērājus un slimus alkoholiķus.

+4
-3
Atbildēt

0

jirgensone_ieva 04.05.2011. 12.14

Un Sietiņsone-Zatlere ir viena no top-menedžeriem Latvijā….

Ai ai ai, nekādas biznesa ētikas…. diemžēl….

0
0
Atbildēt

0

Dina Repša 03.05.2011. 11.01

Man šķiet, ka Latvijā visi traki palikuši ar “pēc likuma”. Vai patiesi galvas nav, lai padomātu?
Protams, narkologi domā pareizi, taču dzert vai nedzert manuprāt ir katra paša izvēle. Arī pusaudža, protams, ja kāds likums neparedz, ka viņš varētu nespēt domāt.

+1
-1
Atbildēt

4

    tetrapack > Dina Repša 03.05.2011. 11.09

    Narkologi domā pareizi? Astrīda Stirna visu savu narkoloģes izglītību ir smēlusies no PSRS laika propagandas.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    re_marx > Dina Repša 03.05.2011. 11.38

    Pēc tevis teiktā sanāk, ka pusaudzim varētu ļaut arī dzert absintu. Brīva iespēja izvēlēties.
    Protams, ka pusaudži nespēj domāt, vismaz pēc likuma. Kaut kas par nespēju izvērtēt un apzināties savu izvēļu sekas.
    Pieņemu, ka narkologi satraucas par to, ka šo sidru tirgo kā kaut ko piemērotu bērniem, lai gan tas tāds nav. Pie mums pat nevar maldināt par augu tauku maisījumiem.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Dina Repša > Dina Repša 03.05.2011. 12.40

    >>>Tranzistors. Ko nozīmē “ļaut”? Nezinu gadījumus, kad kāds pusaudzim ļautu dzert [es personiski nezinu]. Taču 12-17 gadīgi tēli paši nereti izvēlas un labi zina, ka rīkojas aplam vai – kas Latvijā gan ir biežāk – citādi nevar, jo vai nu draugi saka, vai pašam gribas, vai nedrīkst atpalikt… +++ Man ir daudz jaunāks brālis un māsa un es šīs lietas labi pārzinu gan no sava, gan viņu skatījuma.
    Es uzskatu, ka pusaudzis spēj domāt un nereti – pat tiešāk un labāk, kā izglītots pieaugušais.
    Kas mani dara bažīgu – vēlme, pret ko protestē tikai retais, visu “normativizēt un likumiskot…” Piedod, tas nav sabiedrības [atļaujos lietot šo`vārdu] labā, bet gan tiem pa rokai, kas vēlas tēlot “Lielo Brāli”.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Dina Repša > Dina Repša 03.05.2011. 12.35

    >>> Kristapam. Tā kā AS pazīstu [nedaudz] personiski, uzkatu, ka viņa ir ļoti laba profesionāle. Protams, viņas rūpes var šķist pārspīlētas, bet – man ir labi skaidrs kontingents, ar kādu viņa strādā un tālab man viņas viedoklis šķiet gana pieņemams.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu