Narkologi satraukti par viltus bezalkoholisko sidru

44

Komentāri (44)

jirgensone_ieva 04.05.2011. 12.14

Un Sietiņsone-Zatlere ir viena no top-menedžeriem Latvijā….

Ai ai ai, nekādas biznesa ētikas…. diemžēl….

0
0
Atbildēt

0

mxblack 03.05.2011. 11.16

Tas ir lielisks līdzeklis ar kuru nepilngadīgos jauniešus iespējams savlaicīgi pieradināt pie alkohola. Neviens bomzis nav piedzimis par dzerāju, bet šo slimību ir iemantojis savas dzīves laikā. Viss taču sākas ar mazumiņu, pie kam pilnīgi likumīgi un legāli ar uzrakstu “bezalkoholiskais dzēriens”, zem kura ir paslēpta garda ļerga. Vai ir tiesības pastāvēt šādam sabiedrības veidojumam, kurā ar uzrakstu “bezalkoholiskais dzēriens” bērniem tiek piedāvāta ļoti garda ļerga ar kuru var sākt apreibināties jau kopš pašas bērnības? Es domāju ka ja valstij ir šāda attieksme pret saviem bērniem, tad Dievs to ātri vien likvidēs. Tieši tas jau arī pašlaik notiek, valdības nevis pārvalda valsti un strādā iedzīvotāju interesēs, bet gan strādā par kukuļiem visādu neliešu labā ar mūsu kā velētēju atbalstu. Dabā tā nedrīkst notikt un šādi veidojumi ir bīstami visai Pasaulei, jo rada dzērājus un slimus alkoholiķus.

+4
-3
Atbildēt

0

Dina Repša 03.05.2011. 11.01

Man šķiet, ka Latvijā visi traki palikuši ar “pēc likuma”. Vai patiesi galvas nav, lai padomātu?
Protams, narkologi domā pareizi, taču dzert vai nedzert manuprāt ir katra paša izvēle. Arī pusaudža, protams, ja kāds likums neparedz, ka viņš varētu nespēt domāt.

+1
-1
Atbildēt

4

    tetrapack > Dina Repša 03.05.2011. 11.09

    Narkologi domā pareizi? Astrīda Stirna visu savu narkoloģes izglītību ir smēlusies no PSRS laika propagandas.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    re_marx > Dina Repša 03.05.2011. 11.38

    Pēc tevis teiktā sanāk, ka pusaudzim varētu ļaut arī dzert absintu. Brīva iespēja izvēlēties.
    Protams, ka pusaudži nespēj domāt, vismaz pēc likuma. Kaut kas par nespēju izvērtēt un apzināties savu izvēļu sekas.
    Pieņemu, ka narkologi satraucas par to, ka šo sidru tirgo kā kaut ko piemērotu bērniem, lai gan tas tāds nav. Pie mums pat nevar maldināt par augu tauku maisījumiem.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Dina Repša > Dina Repša 03.05.2011. 12.35

    >>> Kristapam. Tā kā AS pazīstu [nedaudz] personiski, uzkatu, ka viņa ir ļoti laba profesionāle. Protams, viņas rūpes var šķist pārspīlētas, bet – man ir labi skaidrs kontingents, ar kādu viņa strādā un tālab man viņas viedoklis šķiet gana pieņemams.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Dina Repša > Dina Repša 03.05.2011. 12.40

    >>>Tranzistors. Ko nozīmē “ļaut”? Nezinu gadījumus, kad kāds pusaudzim ļautu dzert [es personiski nezinu]. Taču 12-17 gadīgi tēli paši nereti izvēlas un labi zina, ka rīkojas aplam vai – kas Latvijā gan ir biežāk – citādi nevar, jo vai nu draugi saka, vai pašam gribas, vai nedrīkst atpalikt… +++ Man ir daudz jaunāks brālis un māsa un es šīs lietas labi pārzinu gan no sava, gan viņu skatījuma.
    Es uzskatu, ka pusaudzis spēj domāt un nereti – pat tiešāk un labāk, kā izglītots pieaugušais.
    Kas mani dara bažīgu – vēlme, pret ko protestē tikai retais, visu “normativizēt un likumiskot…” Piedod, tas nav sabiedrības [atļaujos lietot šo`vārdu] labā, bet gan tiem pa rokai, kas vēlas tēlot “Lielo Brāli”.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

LAURIS 03.05.2011. 08.46

cik tādi draņķi jāizdzer, lai būtu kaut vai neliels reibums? 4-5 bundžiņas 15 minūtēs, tad var būt kāds pusaudzis arī sajutīs reibumu, bet tur jābūt ļoti stirpai apņēmīgai, lai tādu draņķi sevī ieliet

+3
-3
Atbildēt

4

    daina_tabuna > LAURIS 03.05.2011. 09.50

    Tieši tā. Vairāk būtu jāsatraucas par milzīgo cukura un E-vielu daudzumu tajā šķidrumā.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > LAURIS 03.05.2011. 11.19

    Cilvēku un – īpaši bērnu – jūtība pret alkoholu ir ļoti atšķirīga. Spēja “turēt” nav atkarīga no “trenētības” un citiem aizspriedumiem. Ferments, kas sadala alkoholu, citiem organismā ir, bet citiem – nav.
    Par cukuru un E-vielām piekrītu, arī slikti.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > LAURIS 03.05.2011. 12.54

    betijacelmale…drosi vien no teoretiska viedokla Tev ir taisniba, bet trenetibai ir liela nozime ka visas jomas. 16 gadu vecuma biju jau ta uztrenejies, ka vareju “izraut polsu” /bez nepatikamam sekam/, bet pec armijas /bez trenina:)/vairs tikai 300 gramus.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > LAURIS 03.05.2011. 14.51

    @Ino
    Vēl jau arī jāņem vērā fakts, ka “tas” polšs bija pavisam citādāks polšs kā tagadējie. Tik netīru spirtu tajos laikos nelietoja. Tagad, lai tikai uztaisītu lētāk, izmanto tādus mēslus, par kādiem krievu laikos visa vadība būtu izmesta no darba. Salīdzini kaut vai Absolut vai Finlandia (TUR pirkto, nevis vietējo pakaļdarinājumu) ar Latvijā pirktu vietējā ražojuma šņabi. Šņabim nav jāsmird. Tam ir jābūt vieglai spirta un tīra ūdens smaržai (plus ja aromatizētais, tad attiecīgais aromāts). Un viss. Arī pēc garšas tam jābūt tikpat kā bezgaršīgam (nemaz nerunājot par paģirām, kas no kvalitatīva alkohola mēdz būt ļoti reti). Es Latvijā ražoto neko stiprāku par alu vienkārši nepērku, jo kvalitāte ir atbaidoša. Patiesībā- arī Latvijā es vairs nepērku, jo nekad neesi drošs, ko iesmērēs.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam