Latvija zaudē pasaules hokeja čempionāta spēlē ar Somiju • IR.lv

Latvija zaudē pasaules hokeja čempionāta spēlē ar Somiju

27
Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis ar Somijas izlases spēlētāju. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Sīvajā D apakšgrupas sacensībā pēcspēles metienos ar 2:3 uzvarēja Somijas izlase

Latvijas izlase pirmdien Bratislavā spraigā cīņā ar 2:3 pēcspēles metienos zaudēja Somijai, taču saglabāja izredzes uz iekļūšanu pasaules hokeja čempionāta nākamajā grupu kārtā, vēsta aģentūra BNS.

Latvijai vārtus guva Krišjānis Rēdlihs un Herberts Vasiļjevs, divreiz realizējot skaitlisko pārsvaru. Par labāko Latvijas izlasē nosauca aizsargu Georgiju Pujacu, savukārt ziemeļniekiem labākā spēlētāja balvu saņēma Jarko Imonens, kurš guva vienus vārtus un realizēja izšķirošo pēcspēles metienu.

Vai Latvijas izlasei izdosies iekļūt otrajā grupu turnīru kārtā, kļūs zināms trešdien, kad komanda aizvadīs pēdējo spēli D grupā pret Dāniju.

Saskaņotāk uzsākot cīņu, somi biežāk spēja uzkavēties Latvijas izlases aizsardzības zonā, un uzbrukumos bija aktīvāki. Rezultātu izdevās atklāt Imonenam, kad veiksmīgi tika izspēlēts skaitliskais vairākums un Latvijas vārtsargs Edgars Masaļskis vairs nespēja neko glābt.

Pēc pārtraukuma vispirms laba iespēja izlīdzināt rezultātu bija Miķelim Rēdliham, kurš, Latvijai spēlējot mazākumā, izgāja viens pret vienu ar Somijas vārtsargu Tēmu Lasilu, taču rezultāts nemainījās. Latvijai bija vēl dažas labas izdevības, tomēr biežāk Somijas izlasei izdevās iespiest pretinieku aizsardzības zonā, lai arī kopumā spēku samērs laukumā izlīdzinājās.

Savu iespēju realizēt skaitlisko pārsvaru Latvijas izlase izmantoja, kad, tuvojoties otrā perioda beigām, ar spēcīgu un tālu metienu Lasilu pārspēja Krišjānis Rēdlihs. Vēlreiz vairākumā Latvijas hokejisti veiksmīgi nospēlēja trešā perioda sākumā, kad cīņā vārtu priekšā pa atlēkušu ripu veiksmīgi trāpīja Vasiļjevs, un rezultāts kļuva 2:1.

Prasmi rezultatīvi nospēlēt skaitliskajā vairākumā atkārtoti nodemonstrēja arī Somijas valstsvienība – septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Niko Kapanens panāca neizšķirtu. Pamatlaika atlikušajā daļā Somijas izlase vairākkārt bīstami saspēlējās Masaļska vārtu tuvumā, Latvija atbildēja ar dažiem bīstamiem pretuzbrukumiem, tomēr uzvarētāja noteikšanai bija vajadzīgs papildlaiks.

Pagarinājumā Latvijas izlase izturēja divas smagas minūtes mazākumā, un no vārtu zaudējuma glāba arī vārtu pārliktnis, līdz uzvarētāja noteikšanai komandas izpildīja pēcspēles metienus. Somiem precīzi bija Imonens un Miko Koivu, savukārt Latvijas izlasē tukšā palika Aleksandrs Ņiživijs un Lauris Dārziņš.

Latvijas izlasē nespēlēja aizsargs Artūrs Kulda, kurš izcieš trīs spēļu diskvalifikāciju, savukārt somi bija bez uzbrucēja Leo Komarova, kam jādziedē rokas savainojums.

Līdzšinējās četrās savstarpējās spēlēs pasaules čempionātos Somijas izlasei bija trīs uzvaras, bet viena cīņa noslēdzās neizšķirti.

Jau ziņots, ka dienas pirmajā spēlē D grupā čehi ar 6:0 pieveica Dāniju. Latvijas hokejisti pirmajā spēlē zaudēja čehiem.

 

Komentāri (27)

miezis1 03.05.2011. 12.11

Pirmais punkts šajā čempionātā, saturīga spēle, tagad atliek “tikai” vinnēt Dāniju :).

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu