Britu tiesa pagarina Lemberga zvēresta termiņu • IR.lv

Britu tiesa pagarina Lemberga zvēresta termiņu

31
Arhīva foto: Nora Krevneva, F64

Ārstēšanās Vācijā ir iemesls atlikt īpašumtiesību apzvērēšanu līdz 9.maijam

Ventspils mērs Aivars Lembergs ar tiesneša atļauju devies uz Vāciju ārstēties, tāpēc līdz 9.maijam pagarināts termiņš, kurā viņam britu tiesā jāsniedz atbilde par savām īpašumtiesībām uz virkni aktīvu, par kuru piederību sev Lembergs līdz šim izteicis kategorisku noliegumu.

Informāciju par Lemberga ārstēšanos Vācijā un pagarināto zvēresta termiņu svētdien izplatīja TV3 raidījums „Nekā personīga”.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas tiesa Lembergam („Latvijai un Ventspilij”) uzlikusi par pienākumu zvērēt par visiem aktīviem, kas viņam pašam vai kopīpašumā ar kādu citu pieder visā pasaulē un kuru vērtība pārsniedz 10 000 mārciņu (7970 latu). Šāds apliecinājums Lembergam bija jāiesniedz divu nedēļu laikā pēc tam, kad viņš saņēmis ar 13.aprīli datēto tiesas lēmumu.

Britu tiesnesis šādu lēmumu pieņēmis tā dēvētajā “Latvijas Kuģniecības” kuģu fraktēšanas lietā jeb tiesas procesā “Antonio Gramsci Shipping u.c.” pret “Recoletos Ltd. u.c.”. Tajā liela apjoma krāpšanā apsūdzēti tā dēvētie Lemberga oponenti, bet pēc varas maiņas „Latvijas Kuģniecībā” uz grauda ņemts arī pats Lembergs.

No portālā “Delfi” publicētā tiesas lēmuma izriet, ka Anglijas tiesa atpazīst kā Lemberga aktīvus visus tos īpašumus, kas arestēti par labu Latvijas Ģenerālprokuratūrai un virkni aktīvu, kuru īpašumtiesības Lembergs vienmēr kategoriski noliedzis.

Zvēresta došana ir raksturīga procesuāla darbība britu tiesu sistēmā. Lembergam ir iespēja arī atteikties no zvēresta došanas, ja tā rezultātā viņam draud krimināltiesiskas sekas Latvijā, taču tiesa iesaka rūpīgi izvērtēt šī atteikuma apstākļus. Savukārt par nepatiesu zvērestu draud cietumsods.

Komentāri (31)

liene.dz 25.04.2011. 14.08

“Pat ar Anglijas tiesu mani neiebiedēs!” lepni paziņoja visvarenā Hūte… un mudīgi noslēpās kādā Vācijas slimnīcā.

+29
0
Atbildēt

0

mary75 25.04.2011. 21.52

Tas Lembergs ir dzīvs piemērs, kā cilvēks, kurš ir tumsonīgs, autoritārs, kurš atklāti kritizē un neatzīst ne demokrātijas, ne atklātās sabiedrības vērtības, spēj mierīgi un nekaunīgi izmantot šīs te vērtības, lai izvairītos no soda.
Un ne jau viņš vienīgais, un pret tādiem demokrātija bieži vien ir bezspēcīga.
Bet, tādā Lielbritānijā vai Vācijā viņu notiesātu agri vai vēlu.
Toties par korumpētās suverenās Latvijas tiesu sistēmas un valsts iespējām sodīt šādus cilvēkus jāšaubās.
Tādiem, kā Lembergs, vajadzētu pateikt – ak tev nepatīk Soross un atklāta sabiedrība?
Nu tad iztiesāsim tevi pēc autoritarās sabiedrības likumiem, apmēram, kā to dara ar tāda līmeņa noziedzniekiem Ķīnā.
Saprotams, tas nav iespējams, bet, pasapņot jau var!

+25
0
Atbildēt

0

ivetao2007 25.04.2011. 18.02

Vienn no riebīgākajiem un pretīgākajiem komunistu meļiem, lišķiem, nekauņām un kampējiem, kadus var iedomāties. Cik man zināms no ticamiem avotiem hutes ceļā malā uz lielo naudu guļ vairāki līķi. Pasviežot latviešu sīkajiem kampējiem riekšavu santīmu, viņš nopircis dudzas vergu dvēseless. Pat maizīti, kāds segvārds bija ģenerālprokuroram. Piekākājis visu Latviju un visu presi, iekaitot LTV. Pat IR nevar noturēties nepublicējo ši pretekļa viepli. Par viņa īpašībām, kuras te aparakstu, esmu personīgi pārliecinājies.

+16
-2
Atbildēt

1

    kdaljajev > ivetao2007 26.04.2011. 13.46

    Ar Lembergu kopā zvērēt vajadzētu veselai plejādei saulvežu,kuru rakstītie un apstiprinātie likumi ļāva likumīgi privatizēt valstij stratēģiski svarīgus objektus.Tāpēc tagad visādos veidos cenšas noturēties pie varas.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu