Pa muzeju šausmu taku • IR.lv

Pa muzeju šausmu taku

21
Mārtiņš Zilgalvis, f64

Trīs Rīgas muzeji piedāvā šodien no plkst.17 līdz 20 izstaigāt Muzeju šausmu taku, apmeklējot Rakstniecības un mūzikas muzeju, Farmācijas muzeju un Latvijas Universitātes vēstures muzeju, ziņo aģentūra LETA.

Akcija “Muzeju šausmu taka” norisinās jau otro gadu, piedāvājot apmeklētājiem Valpurģu nakts un pavasara gaidās gūt jaunas izjūtas muzeju pasaulē.

Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina iepazīties ar parapsihologa Konstantīna Raudives veiktajiem mirušo balsu ierakstiem. Raudives eksperimenti izraisīja plašu interesi 20.gadsimta 60./70.gadu mijā, vēl joprojām ir “spoku mednieku” izpētes objekti, kā arī alternatīvās mūzikas radītāju iedvesmas avots un skaņdarbu izejmateriāls. Raudives kabinetā būs gan iespēja klausīties oriģinālo ierakstu, gan piedalīties balsu ierakstīšanas meistardarbnīcā. Pasākums notiks netradicionālā telpā – muzeja bēniņos.

Farmācijas muzejs apmeklētājus aicina ar saukli: “Ko labais un ļaunais tavā dvēselē dara – to izvēlēties ir tavā varā…”. Muzejs piedāvā stāvēt uz labā un ļaunā asmens, smeķēt raganu dziru, izzināt alķīmijas noslēpumus un šķīstītavā atdzimt vai tikt pazudinātam.

Latvijas Universitātes vēstures muzejs Raiņa bulvārī 19 piedāvā iespēju nokļūt divus gadsimtus senā pagātnē – iejusties 19.gadsimta studenta ādā, apmeklējot vēsturisko studentu karceri, kas atrodas Latvijas Universitātes bēniņos.

Apmeklētāji var izvēlēties, vai apmeklēt šausmu taku visā garumā vai tikai tās daļu. Studenti un pilngadīgie skolēni, kas izstaigājuši visu Muzeju šausmu taku, uzrādot biļeti ar trim zīmogiem, var bez maksas apmeklēt Latvijas Universitātes kluba “Nabaklab” pasākumu “Rasols”.

Savukārt klubs “Fīlings” biļetes uzrādītājiem piedāvā iegādāties kokteili “Asiņainā Mērija” ar 30% atlaidi.

Komentāri (21)

ilmisimo 29.04.2011. 12.58

Pa muzeju šausmu taku
—————————
Muzeju šausmas – budžeta konsolidācija.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu