Jēkabpils apšaudē cietušie policisti: "Iztikt var" • IR.lv

Jēkabpils apšaudē cietušie policisti: “Iztikt var”

17
Ieva Čīka, LETA

Virsseržanti Šveds un Tihanovskis nevēlas sūdzēties par iztikšanu un turpina ārstēties

Jēkabpils policijas iecirkņa patruļdienesta rotas jaunākie inspektori virsseržanti Rims Šveds un Salvis Tihanovskis, kurus 25.janvārī smagi ievainoja noziedznieku aizturēšanas laikā pēc uzbrukuma spēļu zālei, nepiekrīt publiskajā telpā izskanējušajai informācijai, ka viņi būtu atstāti bez iztikas līdzekļiem un nespētu uzturēt savas ģimenes, par to trešdien vēsta “Latvijas Avīze”.

Tihanovskis apšaudē tika ievainots kaklā un ārstējas gan Jēkabpilī, gan Rīgā. Viņš ir divu bērnu ģimenes apgādnieks, tomēr stāsta, ka iztikt var, kaut arī ienākumu esot mazāk. Abiem ar virsseržantu Švedu uzreiz pēc notikušā piešķirta palīdzība 120% apmērā no algas. Pašlaik viņiem ir slimības lapa.

Laupīšanā kājā ievainotais Rims Šveds par naudu nevēlas runāt, vien atzīst, ka iztikt var, “jādzīvo, un viss”.

Jēkabpils policijas iecirkņa priekšnieks Zigmunds Januševskis atzīst, ka patruļdienesta policista uz rokas saņemtie 230 – 270 lati mēnesī ir mazs atalgojums, līdz ar to arī par slimības lapu saņemtais nav pietiekams. “Kāpēc Igaunijā un Lietuvā policistu algas ir krietni lielākas nekā pie mums?” viņš jautā.

Šonedēļ, trīs mēnešus pēc Jēkabpils traģiskā notikuma, nelaimes gadījuma izmeklēšanas komisija ir pieņēmusi lēmumu izmaksāt vienreizēju pabalstu apšaudē cietušajiem Tihanovskim un Švedam. “Centrālā medicīniskās ekspertīzes komisija tuvākajā laikā atkārtoti izvērtēs cietušo veselības stāvokli un noteiks veselības bojājuma smaguma pakāpi,” skaidro Iekšlietu ministrijas pārstāve Gunta Skrebele un piebilst, ka tieši veselības bojājuma pakāpe ietekmēs izmaksājamā pabalsta apmēru, kas var būt no 100 līdz 5000 latiem.

Raidījums “Nekā personīga” 17.aprīlī vēstīja par Jēkabpils pašvaldības ieceri katram ziedot tūkstoti latu, kas nebija iespējams, jo pašvaldība nedrīkst ziedot tās policistiem – tas uzskatāms par interešu konfliktu.

Jau vēstīts, ka 25.janvārī Jēkabpilī notika spēļu zāles “Fenikss” laupīšana. Cenšoties laupītājus apturēt, apšaudes laikā bojā gāja viens policists, bet vēl divi tika ievainoti. Incidentā cieta arī divi laupītāji.

Komentāri (17)

mary75 20.04.2011. 12.12

Un kas, jūs nopietni domājiet, ka pabalsta algas apmērā un to, ko viņi saņems ( bet, vēl nav saņēmuši) par slimības lapu – tas ir pietiekami, lai apmaksātu pilnvērtīgu ārstēšanos?
Un domājiet, ka policisti nu metīsies baigi kritizēt IM, no kuras ir atkarīgi?
Vai tad viņi nav pelnījuši, vismaz, pilnvērtīgu ārstēšanos, nevis “kaut kā iztikt”?
Manuprāt, viņiem visiem jābūt apdrošinātiem pret šādiem gadījumiem, ja nav, tad, vismaz, pilnvērtīgu ārstēšanos valstij jānodrošina.

+6
-1
Atbildēt

2

    garausiitis > mary75 20.04.2011. 12.18

    Dzeris 49 – Tu ar gaudotāju šlakai esi piemeties?

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 20.04.2011. 12.27

    Nē, neesmu, vienkārši mēģinu iejusties to policistu ādā un domāju, vai nākamreiz līdzīgā situācijā kāds vispār izkustēsies no vietas, redzot tādu attieksmi.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

dro 20.04.2011. 11.04

Visu cieņu policistiem, nost NP.

+5
-1
Atbildēt

2

    piziks > dro 20.04.2011. 16.16

    Ino, Tu atkal liekuļo! NP daudz kas bija neprecīzs, šis tas spekulatīvs, bet cik būs to, kurus Tu te pārliecināsi, ka, pa pakaļām caur TV spērienus nedabūjuši, sakustētos Dombrovskis, no Dombrovska varbūt kāds pat nobītos un kaut ko reālāku apsolītu nekā iepriekš. Nu nekustas Tavējie bez spārdīšanas. Protams, tas nenozīmē, ka tesienu šoreiz nevajadzēja Godmanenei, kura faktiski uzkūdīja NP premjeram.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > dro 20.04.2011. 16.39

    Optiskais Tēmeklis. Tu esi ģeniāls, jo atrodi to, ko neesmu apgalvojis. Varu pieslēgties, lai kritizētu, jo manuprāt daudz kas notiek nepareizi, bet vaidētāju biedrībā nestāšos. Lai Tev veicas arī turpmāk:))

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

piziks 20.04.2011. 13.14

Klusais, Dzerim šoreiz iztēle reālistiskāka un arī attieksme = cilvēcīgāka.

Dzeri, cilvēki kustēsies, i zem lodēm līdīs, kaut varbūt mazliet prātīgāk, bet neriskēs jau tādas valdības vai šādas partijas, bet patiesu vērtību dēļ. Ja sāksies klope no dažāda garuma stobriem, domāsi par savējiem — ģimeni, saviem pilsētniekiem vai pāķiem, ko gribēsi nosargāt, bet ne jau par partiju apvienības Vienotība likteni, vai par ZZS lomu Latvijas politikā… :)

Ja VD, tāpat kā LM un Godmanenei uc., utml., būtu kaut cik cilvēcības čaļi naudu jau būtu saņēmuši, — lai attiecīgie dienesti vai pašvaldība atdotu tam, kurš problēmu atrisina cilvēku dēļ uzreiz. Tik vienkāršas lietas jau pasaules lauru cerētājiem prātā neienāk.

+4
-1
Atbildēt

1

    garausiitis > piziks 20.04.2011. 13.38

    OT – es piekrītu ,ka vajadzēja kustēties ātrāk un izmaksāt ātrāk, taču stāsts ir par to ,ka –
    a) Svētdien raidījums “Nekā personīga” vēstīja, ka pašlaik policisti ir atstāti tikpat kā bez iztikas līdzekļiem .
    b) ievainotie policisti, nepiekrīt publiskajā telpā izskanējušajai informācijai, ka viņi būtu atstāti bez iztikas līdzekļiem un nespētu uzturēt savas ģimenes, par to trešdien vēsta “Latvijas Avīze”.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu