Aizdevēju iebildumu dēļ Valmierā nebūvēs jaunu ēku policijai • IR.lv

Aizdevēju iebildumu dēļ Valmierā nebūvēs jaunu ēku policijai

21
Iekšlietu ministrijas ēka Rīgā. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Policistu darba apstākļu uzlabošanai Iekšlietu ministrija sola meklēt citus risinājumus

Starptautiskās aizņēmuma programmas partneri neatbalsta Iekšlietu ministrijas (IeM) ieceri noslēgt publiskās un privātās partnerības līgumu par Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes administratīvo ēku kompleksa būvniecību Valmierā, tādēļ IeM ir pārtraukusi šī projekta īstenošanu, aģentūru LETA informēja IeM preses pārstāve Gunta Skrebele.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL, “Vienotība”) ir izteikusi nožēlu, ka līdz ar to nebūs iespējams realizēt projektu, kas būtu nozīmīgs policistu darba apstākļu uzlabošanai. “No projekta īstenošanas ieguvēji būtu bijuši gan iedzīvotāji, kuri vienkopus varētu saņemt kvalitatīvus pakalpojumus, gan iekšlietu nozares darbinieki, kuriem tiktu nodrošināti civilizēti darba apstākļi,” uzskata ministre.

Kā norāda IeM, pašreizējās Vidzemes reģiona policijas pārvaldes telpas ir fiziski un morāli novecojušas. Tās ir sliktā tehniskā stāvoklī, kā arī neatbilst prasībām, kas saistītas ar piecu reģionu modeļa izveidi. Šis modelis paredz, ka visi ministrijas dienesti reģionos tiek izvietoti kompakti vienā ēku kompleksā. Lai uzlabotu policistu darba apstākļus Valmierā, IeM sola meklēt citus risinājumus.

Valmierā bija plānots apvienot vienā kompleksā visas Vidzemes reģionā strādājošās padotības iestādes un nodrošināt normatīvajiem aktiem atbilstošu infrastruktūru. Kompleksā atrastos četras iestādes – VP Vidzemes reģiona pārvalde, Valsts robežsardzes Valmieras Imigrācijas dienests, Drošības policijas Valmieras reģionālā nodaļa, kā arī Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Valmieras rajona nodaļa. Ēku kompleksa projektēšana un būvniecība pēc iepirkumu procedūras uzvarētāja, būvfirmas “Arčers” piedāvājuma, izmaksātu ap 24,25 miljoniem latu.

Komentāri (21)

janazakovica 15.04.2011. 12.27

man tas loti patik..neizdevaas TP-PLL kartejais ilgi gatavotais super koruptivais valsts lidzeklu nozagsanas pasakums.skaisti vienotiba izspeleja ar zirdzinu tos aizdevejus..un vinu aizliegumu.sen taa vajadzeja bet vel milziga darbu guzma prieksaa..nav ko gulet..pie darba.

+9
-1
Atbildēt

1

    anita_meistere > janazakovica 15.04.2011. 13.00

    stulbi ir tas, ka cilvēki ir tik tāl novesti, ka pat priecājas par tādām lietām. nebūs mums jauna ēka..bet vismas taukmūļi aplauzīsies.
    incanti, kas notieks ar “otkatu ierijušo” ierēdniecību. kāds kādam paliks parādā lielāku summiņu.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 16.04.2011. 06.05

vispaar atziišos , man mute palika vaļaa , Valmieraa policijas eeka un 18 miljoni , nefiga sebe !!! , …Liepaajaa teepisti ar lielu sišanu izdabuuja treknajos gados jaunu mentuuras projektu , kura saakotneejaa cena bija 5 miljoni , pabeidza ar 6,6 miljoniem un tad kad eeku nodeva 2006. gadaa , Kalviitis tureeja runu , kuraa jauno kompleksu slavinaajaa , kaa modernaako teju visaa Eiropaa bet skandinaavijaa noteikti…jaasaka apetiite aug naaviigi , teikšu atklaati , ja taadu kompleksu kaa Liepaajaa , kurš paties ir grandiozs , netruukst pat heliiša nolaisanaas laukums uz jumta un treniņzaales un WC ar zelta podiem , uzbuuvee Valmieraa , tad viņiem tur puse telpu buutu tukšas , nesaku , cenas aug straujiem soļiem , pirmais kampiens saakaas ar trim miljoniem , tagad jau cipars audzis triiskaartiigi , … es saprastu ka naudu ( taada pašā daudzumaa ieguldiitu cietumu renovaacijaa , jo tur maajvieta cerams ar laiku buus arii muusu minhauzeniem , bet laikam cer no soda izvairiities , labi ka no aarpuses aizliek zagļiem kaaju priekšaa.

+8
0
Atbildēt

3

    raimonds_bossltd > Janka, Janic 18.04.2011. 16.11

    to Dzintrux
    Nekas nav jānoslēdz. Pietiek ieslodzītiem piedāvāt repatriēties, apmaiņā pret puses soda aizstāšanu ar nosacītu sodu ar pārbaudes laiku uz 10 gadiem. Tas, protams nav iespējams, ja TM vada Šķēles cilvēks.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    kdaljajev > Janka, Janic 18.04.2011. 12.17

    Vēl jau taisās 5 cietumus būvēt par 250 milj ls.Latvijā esot apmēram 7000 ieslodzīto.Uz tā fona policijas ēka izskatās kā baraka ar malkas apkuri.Vai nav lētāk noslēgt ar Krieviju sadarbības līgumu par ieslodzīto nodarbināšanu kaimiņvalsts ekonomikas stiprināsanā,ja paši neko nevar izdomāt.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    kdaljajev > Janka, Janic 16.04.2011. 09.19

    Būvēšot privātais investors.Uzņemsies apsaimniekot 17 gadus par attiecīgu samaksu.No privātuzņēmēja puses ļoti izdevīgs projekts.Kārtējā valsts izsaimniekošanas shēma.Vai tiešām šajā valstī tik glupi,ka jāiejaucās SVF,lai apturētu tādu projektu.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 15.04.2011. 13.50

Es arī priecājos, ka vismaz SVF neļauj tik milzīgus līdzekļus tērēt valsts iestādes būvniecībai, kura nav ražotne, bet patērētāja! Nesaprotu kāpēc Valmierā jābūvē gigantbūve 24 milj Ls apmērā.Cik atceros, tad par Rīgas milzu policijas administrācijas ēka izmaksāja 24 mil Ls.
Pamatskolu jau Valmierā tikko uzbūvēja par daudz miljoniem Ls, bet skolēnu skaits dramatiski sarūk. Mēs taču negribam vadāt skolēnus no tuvākās apkārtnes, bet gribam, lai skola sbūtu arī laukos.
Nesen nejauši uzzināju no Cēsu vietējā laikrakstā publicētā, ka Valmierā pat esot projekts ar 7 stāvu tirgus ēku!!! Fenomens, ja tirgus ēka ir gigantiska, bet tajā sēž 4 gaļas un daži piena tirgotāji, bet kādā stāvā apmetušies Lietuvas lēto preču tirgoņi. Kur viņi rauss tirgotājus priekš vismaz 6 stāviem, jo 7tajā droši, ka būs pilns ar administrāciju. Kurš atmaksās visus šos tēriņus Valmieras pašvaldībā? Vai plānotie NĪ nodokļa gribētāji no pašvaldībām, kuri tad tiranizēs vietējos iedzīvotājus!

+10
-2
Atbildēt

1

    shots > austrisv 16.04.2011. 10.51

    Jurģis Ābele – Valmieras karalis :D kāpēc neviens par to čali nerok?
    viņam sen jau jābūt cietumā

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu