95.markas benzīns “Statoil” maksā jau gandrīz 93 santīmu • IR.lv

95.markas benzīns “Statoil” maksā jau gandrīz 93 santīmu

6
Jānis Saliņš, F64

“Statoil” pārstāvis uzsver – benzīna cenas pieaug arī citās Eiropas valstīs

95.markas benzīna cena “Statoil” uzpildes stacijās pietuvojusies 92,9 santīmiem litrā, vēsta aģentūra LETA.

Šīs markas benzīna cena “Latvija Statoil” pilna servisa degvielas uzpildes stacijās pieaugusi par vienu santīmu, sasniedzot 92,9 santīmus par litru, novēroja biznesa portāls “Nozare.lv”.

Kā ziņots, naftas cena pasaules tirgū pirmdien, 4.aprīlī, pietuvojās 120 dolāru par barelu atzīmei, kas galvenokārt skaidrojams ar prognozēm par enerģijas pieprasījuma palielināšanos. Augšupeju naftas tirgū galvenokārt veicināja piektdien publiskotie dati, ka bezdarbs pasaules lielākajā naftas patērētājvalstī – ASV – šā gada martā sarucis līdz 8,8%, salīdzinot ar 8,9% februārī.

“Statoil” degvielas kategorijas vadītājs Kaspars Skrābāns savukārt skaidro, ka aizvadītajā nedēļā gan naftas, gan benzīna un dīzeļdegvielas cenas Eiropas biržās atsāka strauju kāpumu un ir sasniegušas jaunus pēdējo gadu rekordus. Skrābāns uzsver, ka Eiropas valstīs saglabājas rekordaugstas degvielas cenas un daudzviet tās turpina pieaugt.

Benzīna cena biržās aizvadītajā nedēļā pieauga no 1030 līdz 1070 ASV dolāriem (530 latiem) par tonnu, savukārt dīzeļdegvielas cena pieauga no 1008 līdz 1020 dolāriem (505 latiem). Naftas un to produktu augsto cenu līmeni joprojām nosaka saspīlētā situācija Lībijā. ASV dolāra kurss aizvadītajā nedēļā bija relatīvi stabils, turoties nedaudz zem 50 santīmu atzīmes.

Komentāri (6)

mxblack 05.04.2011. 11.40

Tāpēc jau nepērku auto, bet braucu ar divriteni visu gadu, ja nu galīgi neieputina. Tomēr arī mani maksājumi no tā visa pieaugs, vai moderni izsakoties konsolidēsies, par labu Latvenergo. Kampars tagad pārmet Latvenergo, ka šie nav mācējuši pamatot kāpēc mūsu HESi ražo tik pat dārgu elektrību kā TECi. Igauņiem gan no degakmens iegūtā elektrība iznāk lētāka. Te notiek ļoti jocīgas izdarības, tās nekad nebeidzas. Tāpēc jau cilvēki arvien vairāk pametīs šo valsti. Arī Latvenergo valdība atļāva piemērot biržas cenas it kā mūsu interesēs, bet nu mēs baudām rezultātu. Mūsu valdības ir mūsu niknākie ienaidnieki tiešā nozīmē, tā mūs krāpj kā vien var par labu atsevišķiem naudas maisiem.

+4
0
Atbildēt

0

astra_ozo 05.04.2011. 12.47

Apmēram 45 santīmi no cenas mēs, pērkot 1 litru benzīna, nomaksājam nodokļos valstij. Ja, protams, līdz valstij šī naudiņa aiziet. Par ko ne vienmēr ir pārliecība…

+2
0
Atbildēt

0

Tane-Dane 05.04.2011. 11.44

Kā lepnā krogā. Mīkstas mēbeles, skaista mūzika un dārgi šķidrumi.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu